•  

11/6/2017 Cannabis Bevrijdings Dag / Cannabis Liberation Day

   11 jun 2017
  14:00 – 22:00

Cannabis Bevrijdingsdag 2017

Het grootste cannabis en hennep evenement van Nederland!

De negende Cannabis Bevrijdingsdag vindt plaats op 11 juni 2017, van 14:00 tot 22:00 uur. De toegang is gratis. Op Cannabis Bevrijdingsdag vieren we de internationale cannabiscultuur en laten we zien hoeveel goeds deze plant te bieden heeft. Cannabis Bevrijdingsdag pleit voor tolerantie en brede toepassing van hennep als duurzame grondstof en komt op tegen criminalisering van de plant, de cannabisconsumenten, de coffeeshops en de kwekers.

FLEVOPARK

De locatie van Cannabis Bevrijdingsdag is opnieuw het Flevopark, het groenste park van Amsterdam. Het park is uitstekend bereikbaar per openbaar vervoer, parkeren kan gratis bij het naastgelegen Science Park. Ga respectvol om met het park: gebruik de vuilnisbakken en toiletten en blijf op het gras en de paden.

PROGRAMMA

Naast het podiumprogramma met artiesten, sprekers en Dj’s uit binnen- en buitenland is er een grote Hennepmarkt, een Cannabis University (met debatten, masterclasses en workshops), een Vape Lounge en een bijzonder aanbod kleine cateraars.

HENNEP MARKT

Op de Hennepmarkt presenteren cannabis- en hennepgerelateerde organisaties en bedrijven zich en/of verkopen hun -legale- producten. Niet commerciële organisaties betalen geen kraamhuur. Heeft u interesse, mail dan naar market@cannabisliberationday.org

GESCHIEDENIS

Sinds 1999 worden er in het eerste weekend van mei wereldwijd demonstraties en festivals georganiseerd voor legalisering van cannabis, onder de noemer Global Marijuana March. Omdat in Nederland geen activiteiten waren, nam het VOC in 2009 het initiatief voor Cannabis Bevrijdingsdag.

Bron

Ook Stichting PGMCG zal aanwezig zijn op Cannabis Bevrijdingsdag 2017

Sprekers  Marian Hutten en Serge de Bruin

 

 

NL

Marian en Serge zijn de drijvende krachten achter de stichting Patiënten Groep Medicinale Cannabis Gebruikers (PGMCG) uit Tilburg. Zij boekten een opmerkelijk succes: een convenant voor medicinale thuistelers, zodat de politie hen met rust laat. Hun initiatief krijgt door het hele land navolging.

EN

Marian and Serge are the driving forces behind the Patient group of Medicinal Cannabis Users (PGMCG), based in Tilburg. They recently accomplished a huge breakthrough: a formal agreement with local authorities not to persecute medicinal home growers. A number of cities are following this example.

Panel debat: Medicinale cannabis in Nederland

Hoewel medicinale cannabis al sinds 2003 legaal is in Nederland, kampen patiënten nog steeds met allerlei drempels, onbegrip en stigmatisering. Wat zijn hun problemen en hoe zouden die het beste opgelost kunnen worden? En wat is de laatste stand van zaken rond het Tilburgse convenant voor medicinale thuisteelt? Panel: Marian Hutten en Serge de Bruin (stichting PGMCG), Freek Polak (VOC, stichting Drugsbeleid), Bart Hissink (ambassadeur Hersenletsel.nl en Cannabis? Aangenaam!).

 

Deel deze pagina:
 Terug