•  

Informatieavond medicinale cannabis te Soerendonk (Noord-Brabant)

   20 mrt 2018
  20:00 – 22:00

Op dinsdagavond 20 maart van 19.30 – 21.30 uur is er een informatieavond over medicinale cannabis te Soerendonk.

Hanny Veldman:

Naast mijn doelstelling om thuisteelt voor patiënten in Cranendonck te realiseren, vind ik het verstrekken van informatie ook belangrijk. Tegenwoordig komt mediwiet of medicinale Cannabis veelvuldig ter sprake, maar veel mensen weten eigenlijk niet wat het inhoudt. Door onwetendheid zijn patiënten vaak onzeker en bang om het te gebruiken, of kopen zij klakkeloos producten zonder te weten wat de achtergrond hiervan is.

Op deze avond zal ik algemene kennis met jullie delen. Gedurende de presentatie komen een aantal onderwerpen aanbod. Onder andere het verschil in soorten Cannabis en hun werking. Op welke manier kun je het gebruiken. Zijn er bijwerkingen.. Maar ook het verschil tussen CBD- en THC olie.

Op persoonlijke vragen of advies m.b.t. aandoeningen kan niet door mij worden ingegaan.
De Stg.PGMCG zal hoogst waarschijnlijk deze avond ook aanwezig zijn. Zij hebben vooral gebruikerservaring, waarin zij je kunnen adviseren. Uiteraard hoef je niet te wachten tot de lezing om hen te benaderen.

Iedereen die interesse heeft is van harte welkom.
Voor een goede organisatie is reserveren verplicht.
De mate van opkomst is onvoorspelbaar, maar Vol = Vol.

Stuur een email met hoeveel personen je wilt komen en vermeld ook: Naam/Namen en Woonplaats.
Of bel naar 06 476 011 03.

Datum: Dinsdag 20 maart 2018  van 19.30 – 21.30 uur 
Kosten: € 5,00  per persoon, inclusief kopje koffie of thee
Locatie: Cursuscentrum de Smederij
Dorpsstraat 26
6027 PG Soerendonk
www.desmederijvergadert.nl

Er is voldoende parkeergelegenheid naast “de Smederij”, tegenover de kerk.

Hanny Veldman

Bron

Op 20 maart verscheen dit artikel in het ED

Hanny en de kruistocht in Cranendonck voor cannabis

SOERENDONK – Hanny Veldman uit het dorp Soerendonk gebruikt het zelf niet. Toch voert ze een strijd tegen het taboe op cannabis. ‘Hoe is het toch mogelijk dat mensen die er zoveel baat bij hebben, er niet aan kunnen komen?’

In het huis in Soerendonk geen woonkamer die blauw staat van de wietrook, ook geen Bob Marley op de achtergrond. In de deuropening wel een vrouw met een uit de hand gelopen hobby. Niemand die meteen begrijpt waarom juist Hanny Veldman strijdt tegen het taboe omtrent cannabis. Haar doel: cannabisgebruik bespreekbaar maken en ervoor zorgen dat patiënten in Cranendonck hun eigen medicijn mogen kweken.

Excuses voor het vooroordeel, maar ik had een ander persoon verwacht bij dit gesprek. Hoe komt u bij deze actie?

,,Die reactie krijg ik vaker. Ik denk dat het komt doordat ik zelf geen gebruiker ben maar juist beredeneer vanuit hen die het nodig hebben. Mijn uitgangspunt is niet de cannabis maar de geneeskrachtige werking ervan. Ik heb altijd interesse gehad in alternatieve gezondheidswijzen en heb ook een opleiding tot herborist gevolgd. Maar daar werd nooit gesproken over cannabis, het is immers illegaal. Toen ben ik me er zelf in gaan verdiepen en ik merkte al snel dat er heel veel onwetendheid is.”

Hoe ontstaat zo’n passie?

,,Ik ben altijd een echte doe-het-zelver geweest. Achter in de tuin staat mijn ‘eigen apotheek’ zoals ik het noem. Daar verdiep ik me in de geneeskrachtige werking van kruiden en planten. Toen ik er gaandeweg achterkwam dat mensen in mijn omgeving cannabis gebruikten tegen chronische pijn en slaapproblemen raakte ik er door geïntrigeerd. Uiteindelijk mocht ik bij een bijeenkomst zijn van Patiënten Groep Medicinale Cannabis Gebruikers (PGMCG) en daar sprak ik veel mensen die enorm veel baat hadden bij het gebruik. Daar werd ik strijdlustig van. Dat werd nog eens extra aangewakkerd toen een buurtgenoot die vijf plantjes hield als medicijn tegen chronische pijn, vertelde dat de politie ze bij hem weg had gehaald.”

Wat is het plan?

,,Met een website en een lezing wil ik eigenlijk twee dingen bereiken: het taboe doorbreken en medicinaal gebruik van cannabis in de gemeente Cranendonck vergemakkelijken.  Ik heb daarom naar alle raadsleden een lange brief gestuurd in de hoop dat ze er in aanloop naar de verkiezingen een item van zouden maken. Helaas heeft niemand er iets mee gedaan en daarom heb ik een lezing georganiseerd in het cursuscentrum hier in Soerendonk (vanavond, red.). Daar hebben zich al 54 mensen voor aangemeld.”

Heb je zelf dan nog nooit cannabis gebruikt?

,,Natuurlijk moet je wel weten waar je het over hebt. Ik heb dus een tijd geleden een keer koekjes gebakken. Helaas had ik iets verkeerd gedaan waardoor het vooral kruimels waren geworden. Ik nam af een toe een hapje maar was eigenlijk alweer vergeten dat ik ze had gehad, toen ik een moment later tijdens een rondje wandelen helemaal slecht werd. Ik had het totaal niet aan zien komen en schrok er flink van. Ik had toen moeten weten, wat ik nu weet. Een beetje in paniek heb ik toen op Facebook om raad gevraagd. Wat suikerwater drinken en de roes uitslapen was al voldoende.”

Wanneer is deze kruistocht geslaagd?

,,Dat weet ik eerlijk gezegd niet. Het is eigenlijk een uit de hand gelopen hobby. Maar als je hierover met mensen praat loop je onherroepelijk keihard tegen een flink taboe aan. Daar krijg ik een enorme strijdlust van. Als je dan gezien hebt hoe het sommige mensen van hun pijn kan afhelpen, hun kwaliteit van leven kan verbeteren, dan denk ik: ‘Hoe is het goddomme mogelijk dat ze zo’n plantje verbieden.’ Dat moet toch anders kunnen.”

21/3/2018 Hanny: Het was een volle zaal, ik heb tegen een aantal mensen ‘nee’ moeten verkopen.  Want vol=vol. Gelukkig heb ik met inschrijving gewerkt.

Er zijn ruim 70 bezoekers geweest!

 

Deel deze pagina:
 Terug