•  

Advocaat A. Beckers: Bio Buiten Wiet uit Eigen Tuin

   26 augustus 2018

Advocaat Andre Beckers is gespecialiseerd in cannabis gerelateerde zaken, lees hier wat hij schrijft over zijn bio buiten wiet uit eigen tuin.

In april van dit jaar kocht ik 3 zaden Royal Dwarf Automatic en 3 zaden Fast Eddy Automatic CBD. De zaden kostten totaal € 40. Het ontkiemen ging uitstekend. 6 van de 6 zaden ontkiemden. De plantjes groeiden goed. Al vrij snel was bloeivorming te zien. Dwergplantjes in de bloei te zien was best een raar gezicht. De geur die daarbij vrijkwam bleek aantrekkelijk te zijn voor een van onze honden. Twee van de vier plantjes verdwenen volledig in de maag van de Australian Cattle Dog. Dankzij de ACD voldeed ik in één keer weer aan de 5 planten norm. Dat is maar goed ook, want bij 6 planten in je tuin krijg je gewoon een vette prent en een strafblad als je wordt gesnaaid.

De 4 plantjes die overbleven werden door mij niet bepaald vertroeteld. Dat is te zien aan de foto die ik van mijn vier op een rij maakte. Je kunt direct zien dat de planten in een grotere pot ook groter groeiden. Dat was natuurlijk te voorzien. Door kleine potten te gebruiken kun je je hennepplant ook in je tuin kleiner houden. Dat is minder opvallend in je stadstuintje. Zo’n klein plantje valt niet op tussen de grotere tuinplanten.

Deze foto maakte ik met mijn telefoon. Dat deed ik bewust. In mijn iPhone is te zien waar en wanneer ik de foto van mijn 4 plantjes maakte.

Twee weken geleden kon ik overgaan tot het oogsten. Welk deel van de witte haartjes in de bloemtoppen is inmiddels bruin gekleurd? Als tenminste 40% bruin gekleurd is kun je oogsten. Dat is vroeg, maar het kan. Beter is als 50-70% bruin gekleurd is heb ik mij laten vertellen. Dan krijg je qua THC-percentage de meest potente wiet. Bij 80-90% bruine haartjes zou de wiet over het hoogtepunt van de THC heen zijn las ik op een paar kweeksites. Dat moment heb ik geprobeerd af te wachten. Daarbij zat de prachtige zomer dit jaar erg mee. In een natte zomer oogst ik eerder, omdat ik het rotten van toppen door nattigheid dan wil voorkomen. Ik heb wel eens te lang gewacht en toen had ik vrijwel niets meer over.

Bij het bepalen van het oogstmoment moet ik altijd denken aan de in opdracht van justitie opgestelde standaard opbrengstrapportage. Deskundigen bepaalden in dat onderzoek met het blote oog of het ideale oogstmoment was bereikt. Er werden punten aan het stadium van de bloeivorming toegekend. De 10 was daarbij het hoogst bereikbare. Bij het zien van een 6 is aangenomen dat de top qua gewicht lineair doorgroeit tot een 10. Dus als de deskundige de bloeivorming van een geoogste top inschatte op een 6 en het gewicht van die top bedroeg 20 gram, dan luidde de opbrengst voorspelling als volgt. 20/6*10= 33,33 gram. Bewijs voor de juistheid van deze formule is uiteraard niet geleverd. Toch gaat de standaardrapportage er bij rechters vaak in als gesneden koek. Rechtspraak is geen wetenschap, maar mensenwerk.

Terug naar mijn plantjes. Ik knipte nat, maar niet al te precies. Ik droogde de geknipte planten in een donkere ruimte, maar maakte wel nog even een foto van ze in het licht. Zo gingen ze een kleine opslagkamer in huis binnen. Een filter en afzuiger heb ik niet. Of je dat drogen rook in huis? Dat kun je wel zeggen. Je zult dit doen in een rijtjeshuis met lastige buren naast je. Dan kun je op je vingers uittellen dat anoniem de kliklijn wordt gebeld. Koop je om overlast te voorkomen een ventilator, een afzuiger en koolstoffilter en je wordt betrapt, dan beweert de politie doodleuk een “professionele hennepdrogerij” te hebben opgespoord. Nederland op zijn smalst.

Gisteren had ik mijn weegmomentje. Ik knipte de toppen van de steel. Overbodige takken verwijderde ik. Plantje 1: 10 gram. Plantje 2: 14 gram. Plantje 3: 34 gram. Plantje 4: 54 gram. Totaal 112 gram bio wiet uit eigen tuin. Dat is veel minder dan de volgens de beschrijving bij de zaden te verwachten opbrengst van 60 gram per plant. Politiemensen krijgen vaak te horen dat buitenplanten wel tot een halve kilo wiet per plant opleveren. Deze planten dus duidelijk niet. Maar toch ben ik heel tevreden. Stel dat ik in een coffeeshop bio buitenwiet zou kopen tegen een zeer aantrekkelijke prijs van € 5 per gram. Dan is de waarde van mijn oogst € 560. De teeltmiddelen en de zaden hebben totaal hooguit € 70 gekost. Mijn bio buitenwiet heeft ruim € 0,60 per gram gekost. In politiedossiers lees ik dat wiettelers altijd het hoogst haalbare rendement willen bereiken. Ik heb tijdens de afgelopen teeltperiode nooit dit soort prikkels gevoeld. Ik zag de kleine plantjes bloeien en was tevreden met wat ik zag. Van al mijn handelingen maakte ik foto’s. Als ik door de politie wordt betrapt, kan ik aantonen dat mijn 112 gram wiet afkomstig is van 4 buitenplantjes. In mijn politieverklaring zal ik heel egoïstisch verklaren dat de opbrengst uitsluitend is bestemd voor mijn eigen gebruik. Als ik namelijk zou bekennen dat ik van de opbrengst ook wietolie voor mijn moeder maak, zodat ook zij ondanks de pijn in haar rug ontspannen kan slapen, stel ik mij bloot aan strafvervolging. Ongelooflijk maar waar. Ik zie uit naar het moment waarop de politiek in ons land de moed krijgt om het huidige volstrekt zinloze cannabisverbod op te heffen.

Advocaat André Beckers
beckers@wolf.partners
www.wolf.partners
“bij dringende zaken” 24/7 bereikbaar op gsm / whatsapp: 0653174897

Deel deze pagina:
 Terug