•  

Hemp MeetUp: Gezond met CBD

   17 sep 2018
  19:30 – 21:30

Het heeft even geduurd, maar de Hemp Collective is weer helemaal terug van weggeweest! Dit keer met een wel heel interessante meetup over de medicinale kant van hennep.

Locatie : Spiegelzaal in het Mirrorcentre
Tijd: zaal open 19:15
Lezing : 19:30-21:30
Tickets : 13,50 € vvk en 16,00 aan de deur

Eind mei bracht onze eigen Dyveke Kok haar boek uit :

“Gezond met CBD en andere cannabinoïden ” Dyveke ervoer zelf de heilzame werking van CBD en besloot zich hier verder in te verdiepen. Haar kennis over dit onderwerp heeft geleid tot het schrijven van een uitgebreid naslagwerk. Naast informatie over de werking en het gebruik, gaat Dyveke uitgebreid in op dosering en geeft ze een overzicht van wat er zoal in Nederland speelt rondom CBD. Tijdens de meetup zal Dyveke in vogelvlucht haar kennis met jullie delen. Aan bod komen onderwerpen als het endocannabinoïde systeem, CB1 en CB2 receptoren, entourage effect.. Het klinkt nu wellicht nog wat vreemd in de oren, maar na deze avond zijn dit onderwerpen waar jullie helemaal over kunnen meespreken.

Aan het einde van de meetup kunnen er boeken worden aangeschaft en evt andere producten van de winkel Hempie.nl Dyveke signeert het boek graag voor je.

Maar, we zouden de Hemp Collective niet zijn als we het daarbij zouden laten! In meetup #13 hebben we namelijk nog twee bijzondere sprekers uitgenodigd:

Laura Shanaley Waya, oprichtster van Lovechock en expert op gebied van terpenen en chocolade.
Lisette Wijnkoop, voorzitter van het WIC en expert op gebied van medicinale cannabis.

Laura zal jullie meenemen in de wondere wereld van de terpenen, natuurlijke stoffen die bloemen en planten hun geur en smaak geven. Van terpenen is bekend dat ze zeer waardevolle therapeutische eigenschappen bezitten. Zo is linalool, een stof die veel in lavendel voorkomt, onder meer kalmerend. Maar wisten jullie dat terpenen de effecten van cannabinoïden kunnen beïnvloeden of zelfs versterken? Leer hoe kun je dit thuis toepassen met je eigen cbd of cannabisolie.

Hoe staan artsen en apothekers nu tegenover CBD? Hoe, en waarvoor wordt het nu voorgeschreven?
En wat is de wetgeving hieromtrent? Niemand kan beter dan Lisette Wijnkoop kan antwoord bieden op deze vragen. Opgeleid tot apotheker had Lisette altijd al meer belangstelling voor natuurlijke geneesmiddelen. Cannabis kwam op haar pad in Groningen bij de Cannabisapotheek. Het belangrijkste vond ze altijd het geven van informatie, aan gebruikers, voorschrijvers en andere zorgverleners. Nu doet ze dat onafhankelijk en via de stichting WIC en streeft ze ernaar dat medicinaal gebruik van cannabisproducten voor iedereen mogelijk wordt.

Zoals we zijn vertrouwd zal ook deze avond op charmante wijze worden begeleid door onze eigen Esther! En uiteraard zal ze jullie trakteren op een kopje Dutch Harvest hennepthee!

Al met al belooft dit een zeer bijzondere avond te worden. Omdat we dit keer werkelijk alles uit de kast hebben getrokken, vragen we een kleine bijdrage om onze kosten wat te dekken. We hebben gemerkt dat er flink wat interesse is voor dit onderwerp. Wil je er dus zeker bij zijn deze meetup? Verzeker je dan tijdig van een plaats

Deel deze pagina:
 Terug