•  

Studie onthult 21 nieuwe cannabinoïden

   27 oktober 2018

Onderzoekers aan de Universiteit van British Columbia hebben een studie gepubliceerd die onthult dat er mogelijk meer soorten cannabinoïden zijn dan verwacht, in veel variëteiten  cannabis en ook dat CBD en THC niet zo belangrijk zijn voor het begrip verschillende soorten effecten als eerder werd gedacht, volgens de Nature.

De onderzoekers hebben 33 cannabissoorten uitgezocht bij vijf verschillende erkende producenten op de markt van de Canadese medicinale cannabis. Na het maken van een extractie, gebruiken ze het UV-spectrum voor het classificeren van de verschillende chemische verbindingen die aanwezig zijn. Verrassend, onder de verwachte resultaten ontdekten de onderzoekers 21 verbindingen die veel leken op cannabinoïden maar eerder onbekend waren.

Uit de door onderzoekers geteste extracties is gebleken dat de verschillen tussen de cannabissoorten slechts goed was voor 36% van de totale chemische verschillen. De resterende 64% van het statistische verschil werd toegeschreven aan andere cannabinoïden, met inbegrip van de niet-geïdentificeerde 21. Er waren tekenen van een gecompliceerde relatie tussen chemische stoffen in cannabis: sommige cannabinoïden zijn gecorreleerd met de productie van THC, terwijl anderen, met inbegrip van een aantal onbekende cannabinoïden, geassocieerd werden met de productie van hogere niveaus van CBD.

En dit was niet eens hun doel, noch hun primaire vinden. Auteurs E.M. Mudge, S.J. Murch en P.N. Brown zette dit uiteen voor het testen van de hypothese dat:

de verschillende effecten van cannabissoorten niet aan alleen hun THC of CBD inhoud alleen gebonden zijn — noch de verhouding van de twee — maar dat het spectrum van mogelijke effecten veel groter is dan gedacht.

Hun bevindingen bevestigd deze hypothese en ook is aangegeven dat het kweken van cannabis door de jaren heen speciaal voor THC, schade heeft aangericht aan de plant diversiteit in een conditie die bekend staat als “Domesticatie syndroom.”

Het onderzoek toonde aan, dat er een gebrek aan diversiteit is in de inhoud van de cannabinoïden, van soorten die gekweekt worden voor alleen een hoog THC gehalte. In feite leken soorten met meer dan 20% THC de chemische trajecten die CBD produceren volledig te zijn verloren. Er bleken ook minder van de niet-geïdentificeerde cannabinoïden in de THC-rijke soorten, die aangeeft dat het wellicht niet alleen het CBD productie proces is, die deze planten hebben verloren.

Uiteindelijk, vonden de onderzoekers dat de meeste soorten die bemonsterd zijn in de studie, nauw verwant waren en dat het ook is beperkt in het proces om zich te concentreren op één of maar twee cannabinoïden in een poging om soorten te classificeren voor hun effect —

Met andere woorden, CBD en THC zijn slechts één klein deel van de puzzel.

Onderzoekers zeiden dat verder onderzoek nodig is om te begrijpen wat de onbekende cannabinoïden zijn en hoe ze de effecten van cannabis vormen.

.

Bron (English)

 

Deel deze pagina:
 Terug