•  

Genetisch gemodificeerde gist kan CBD, THC en andere cannabinoïden produceren

   7 maart 2019

Wetenschap: Genetisch gemodificeerde gist kan CBD, THC en andere cannabinoïden produceren

Wetenschappers aan de Universiteit van Californië in Berkeley hebben genetisch gemodificeerde gist geproduceerd om er THC en CBD mee te produceren. De onderzoekers ontwikkelde de gist ook om nieuwe cannabinoïden te synthetiseren, die niet beschikbaar zijn in de cannabisplant. Deze doorbraak suggereert een goedkoper en efficiënter productiemethode.

“De voordelen voor de consument zijn kwalitatief hoogwaardige, goedkope CBD en THC: u krijgt wat u verwacht van gist”, Jay Keasling, Professor in de studierichtingen Bio-ingenieur in UC Berkeley, zei in een persbericht. “Het is een veilige, meer milieuvriendelijke manier om cannabinoïden te produceren.”

UPI vom 28. Februar 2019
Luo X, et al. Complete biosynthesis of cannabinoids and their unnatural analogues in yeast. Nature vom 27. Februar 2019.

Deutsch

Wissenschaft: Gentechnisch veränderte Hefe kann THC, CBD und andere Cannabinoide produzieren

Wissenschaftler der Universität von Kalifornien in Berkeley haben genetisch modifizierte Hefe hergestellt, um THC und CBD herzustellen. Die Forscher entwickelten die Hefe auch, um neuartige Cannabinoide zu synthetisieren, die nicht in der Cannabispflanze zu finden sind. Dieser Durchbruch legt eine billigere und effizientere Produktionsmethode nahe.

“Die Vorteile für den Verbraucher sind hochwertiges, kostengünstiges CBD und THC: Sie erhalten genau das, was Sie von Hefe erwarten”, sagte Jay Keasling, Professor für Bioingenieurwesen an der UC Berkeley, in einer Pressemitteilung. “Es ist eine sicherere, umweltfreundlichere Art, Cannabinoide herzustellen.”

UPI vom 28. Februar 2019
Luo X, et al. Complete biosynthesis of cannabinoids and their unnatural analogues in yeast. Nature vom 27. Februar 2019.

English

Science: Genetically modified yeast can produce THC, CBD and other cannabinoids

Scientists at the University of California, Berkeley have developed genetically modified yeast to produce THC and CBD, the two main ingredients in cannabis. Researchers also engineered the yeast to synthesize novel cannabinoids not found in the cannabis plant. This breakthrough suggests a cheaper, more efficient production method.

“For the consumer, the benefits are high-quality, low-cost CBD and THC: you get exactly what you want from yeast,” Jay Keasling, a professor of bioengineering at UC Berkeley, said in a news release. “It is a safer, more environmentally friendly way to produce cannabinoids.”

UPI of 28 February 2019
Luo X, et al. Complete biosynthesis of cannabinoids and their unnatural analogues in yeast. Nature of 27 February 2019.

Partnerorganisatie van PGMCG

Marian Hutten, voorzitter en oprichtster PGMCG

Genomineerd als Patiënt Ambassadeur van de IACM 2018-2019

Nederlands Patiënt afgevaardigde en vertaler van de IACM
De International Association for Cannabinoid Medicines
CannabisMedOrg
Bonn, Germany

Deel deze pagina:
 Terug