•  

Sluiting henneppand Sprang-Capelle teruggedraaid door medicinaal gebruik Cannabis

   23 mei 2019

Op 22 mei stond onderstaand artikel in het Brabants Dagblad. Een medicinaal cannabis gebruiker mag in zijn woning blijven, sluiting woning is terug gedraaid, dit is goed nieuws voor patiënten die cannabis als medicijn gebruiken.

Raad van State draait sluiting drugswoning Sprang-Capelle terug

DEN HAAG/SPRANG-CAPELLE – De burgemeester van Waalwijk heeft ten onrechte geprobeerd een woning in Sprang-Capelle te sluiten waar 41 gram hennep werd aangetroffen. Dit besliste de Raad van State woensdag. Volgens de hoogste bestuursrechter heeft de bewoner aannemelijk gemaakt dat de hennep bestemd was voor medicinaal gebruik.

De rechtbank Zeeland-West-Brabant had dat eerder ook al beslist maar de burgemeester van Waalwijk ging bij de Raad van State in hoger beroep. Medicinaal gebruik was niet aangetoond onder meer omdat de hennep niet was voorgeschreven door de huisarts van de man. In 2017 was in de woning al eens 900 gram aangetroffen.

Waarschuwing
De bewoner kreeg toen een waarschuwing als hij opnieuw meer hennep in huis zou hebben dan de hoeveelheid die voor eigen gebruik is toegestaan. Dat is in Waalwijk maximaal vijf gram. In april 2018 legde de gemeente het sluitingsbevel op.

Chronische rugklachten
De Raad van State vindt dat de man een helder en consistent verhaal heeft over zijn chronische rugklachten en over de hennep die zijn pijn verlicht. Zijn huisarts heeft verklaringen opgesteld die het verhaal van de Capellenaar voldoende ondersteunen, vindt de Raad van State. Het hoger beroep van de burgemeester werd ongegrond verklaard.

Bron

Dit ging er aan vooraf:

Was de hennep medicinaal of niet? Sprang-Capellenaar vecht sluiting woning aan
DEN HAAG/SPRANG-CAPELLE – Moet een woning in Sprang-Capelle dicht na een vondst van 41 gram hennep? De gemeente Waalwijk ving bot bij de rechter maar geeft niet op. Ze wil harder bewijs voor medicinaal gebruik.

Deel deze pagina:
 Terug