•  

Volgt Gemeente Schagen Tilburg nu motie thuiskweek medicinale wiet is aangenomen?

   29 juni 2019

Marjon Fisher is een patiënte woonachtig in Schagen, die al twee jaar bij haar gemeente strijd voor de thuisteelt. Zoals je in de motie kan lezen wordt het PGMCG model voorgesteld

Motie medicinale cannabis raadsbreed aangenomen

SCHAGEN – Burgemeester Van Kampen moet haar verantwoordelijkheid nemen om te zorgen dat chronisch zieken met een gerust hart vijf wietplanten thuis mag telen.

Verschillende fracties vroegen donderdagavond in een motie aan de burgemeester om toestemming te verlenen voor thuisteelt. In verschillende gemeenten gebeurt dit al onder strikte voorwaarden. Schagen zou dit voorbeeld moeten volgen vindt een meerderheid in de raad.

De VVD liet donderdagavond tijdens de raadsvergadering weten dat ze de motie niet steunt. De liberalen zijn wel voor gedogen, maar dit staat niet in de motie. D66 deelt dezelfde mening. De gemeenteraad is niet bevoegd thuisteelt te legaliseren.

Van Kampen zegt dat ze de wet moet volgen. Ze wil overleggen met de politie, het OM en met de woningcorporatie. Staande de vergadering werd het woordje toestemming in de motie vervangen door gedoogsteun en met deze wijziging kreeg de motie alsnog raadsbrede steun.

 

Bron

Deel deze pagina:
 Terug