•  

In Mexico vraagt hooggerechtshof om regulering van medicinale cannabis

   18 augustus 2019

Mexico: Hooggerechtshof vraagt om regulering van medicinale cannabis

De Mexicaanse Hooggerechtshof beval het ministerie van Volksgezondheid om binnen zes maanden een verordening over het medisch gebruik van cannabis  af te geven, en legde uit dat het falen van het ministerie na de legalisering in 2017 de rechten voor patiënten  met inbegrip van kinderen, in gevaar hebben gebracht.

De rechtbank oordeelde in het kader van haar beslissing in het voordeel van een kind dat de medicatie met cannabissubstantie THC nodig heeft voor de behandeling van epilepsie.

“Er zijn geen regels voor het therapeutisch gebruik van cannabis, was het onmogelijk voor de eiser om een behandeling op basis van deze stof of een afgeleide daarvan in beslag te nemen”, zei het hof in een verklaring.

Het ministerie van Volksgezondheid had de opdracht gekregen om aan de richtlijnen te werken binnen een half jaar na een juni 2017 voor de hervorming om wiet te legaliseren voor medische en wetenschappelijke behoeften.

President Andres Manuel Lopez Obrador regering heeft een wetsvoorstel ingediend in november om een medische cannabis-industrie te creëren en het recreatief gebruik toe te laten, een deel van een misdaadbestrijding plan dat Mexico één zou maken van ’s werelds meest dichtbevolkte landen om de drug te legaliseren.

Reuters vom 15. August 2019

Deutsch

Mexiko: Oberster Gerichtshof fordert Regulierung von medizinischem Cannabis

Der Oberste Gerichtshof Mexikos ordnete das Gesundheitsministerium an, innerhalb von sechs Monaten eine Verordnung über den medizinischen Cannabiskonsum zu erlassen, und erklärte, dass das Versäumnis des Ministeriums nach der Legalisierung im Jahr 2017 die Rechte für Patienten, einschließlich Kinder, gefährdet habe.

Das Gericht entschied im Rahmen seines Urteils zugunsten eines Kindes, das Medikamente mit der Cannabissubstanz THC zur Behandlung von Epilepsie benötigte. “Da es keine Regeln für die therapeutische Nutzung von Cannabis gibt, war es für den Kläger unmöglich, eine Behandlung auf der Grundlage dieser Substanz oder eines ihrer Derivate in Anspruch zu nehmen”, sagte das Gericht in einer Erklärung.

Reuters vom 15. August 2019

Partnerorganisatie van PGMCG

Marian Hutten, voorzitter en oprichtster PGMCG

Genomineerd als Patiënt Ambassadeur van de IACM 2018-2019

Nederlands Patiënt afgevaardigde en vertaler van de IACM
De International Association for Cannabinoid Medicines
CannabisMedOrg
Bonn, Germany

Lees ook

Mexico: Verbod op Gebruik en Bezit Cannabis Ongrondwettelijk

Stand van zaken Cannabis in Mexico

Deel deze pagina:
 Terug