Hooggerechtshof Mexico: 6 maanden uitstel om wetgeving goed te keuren voor de legalisering van cannabis

   5 november 2019

Mexico’s Hooggerechtshof geeft het Congres nog eens zes maanden de tijd om de wetgeving goed te keuren dat alle vormen van cannabis legaliseert, het wordt uitgesteld tot eind april 2020 de deadline voor wanneer het, het Latijns-Amerikaanse land ‘s tot werelds grootste volwassen-gebruikers-markt  zou maken door de bevolking .

Met de nieuwe tijdlijn, heeft het wetsvoorstel dat nu beschouwd wordt als het dichtst bij het eindpunt, een lagere kans om te worden goedgekeurd zonder wijzigingen.

Die wetgeving heeft regels voorgesteld ter beperking van buitenlands eigendom, verticale integratie en licentie wederverkoop, dit zou allemaal een domper op investeringen van buitenaf zijn.

Het Mexicaanse Senaat heeft gevraagd voor verlenging voor het niet nagekomen consensus, door een eerdere uiterste datum voor eind oktober 2019.

Het is nog steeds mogelijk dat de wet in de tussentijd is goedgekeurd, maar de deadline in het voorjaar suggereert goedkeuring dat voor het einde van het jaar minder waarschijnlijk is.

De rechtbank deed deze uitspraak op 1 november, de laatste dag dat wetgevers  de artikelen konden aanpassen van de Mexicaanse wet, ongrondwettig geacht door de rechtbank.

In de beslissing heeft de rechtbank geschreven dat, “uitzonderlijk en eenmalig” en, gezien de complexiteit van het onderwerp, een verlenging wordt verleent tot en met 30 april 2020, voor het Mexicaanse Congres om de wetgeving te voltooien.

30 april is ook de laatste dag van het Congres dat een ontmoeting is gepland, na het hervatten van de voorjaarsbijeenkomst in februari.

Bron (english)

Lees ook

Mexico: Verbod op Gebruik en Bezit Cannabis Ongrondwettelijk

Stand van zaken Cannabis in Mexico

 

 

Deel deze pagina:
 Terug