•  

Hennepteelt kan goed zijn voor de bijenbevolking

   25 februari 2020

Wetenschap: hennepteelt kan goed zijn voor de bijenvolken

Onderzoekers ontdekten dat hennep 16 verschillende bijensoorten ondersteunen. Ze schreven dat “als de teelt van hennep toeneemt, kwekers, terreinbeheerders en beleidsmakers zijn waarde in de ondersteuning bij gemeenschappen moeten overwegen en de aantrekkelijkheid voor bijen te behouden bij het ontwikkelen van bestrijding van plagen.”

Afdeling Entomologie, Cornell University, Ithaca, USA.

Flicker NR, et al. Umweltentomologie, 2. Dezember 2019 [im Druck

Science: Hemp cultivation may be good for bee populations

Researchers found that hemp supported 16 different bee species. They wrote that “as cultivation of hemp increases, growers, land managers, and policy makers should consider its value in supporting bee communities and take its attractiveness to bees into account when developing pest management strategies.”

Department of Entomology, Cornell University, Ithaca, USA.

Flicker NR, et al. Umweltentomologie, 2. Dezember 2019 [im Druck]

Wissenschaft: Hanfanbau kann gut für Bienenpopulationen sein

Forscher stellten fest, dass Hanf 16 verschiedene Bienenarten unterstützt. Sie schrieben, dass “mit der Zunahme des Hanfanbaus Erzeuger, Landbesitzer und politische Entscheidungsträger seinen Wert bei der Unterstützung von Bienengemeinschaften und seine Attraktivität für Bienen bei der Entwicklung von Schädlingsbekämpfungsstrategien berücksichtigen sollten”.

Abteilung für Entomologie, Cornell Universität, Ithaca, USA.

Flicker NR, et al. Umweltentomologie, 2. Dezember 2019 [im Druck]

Partnerorganisatie van PGMCG

Marian Hutten, voorzitter en oprichtster PGMCG

Genomineerd als Patiënt Ambassadeur van de IACM 2018-2019

Nederlands Patiënt afgevaardigde en vertaler van de IACM
De International Association for Cannabinoid Medicines
CannabisMedOrg
Bonn, Germany

Wist u dat hommels bijen zijn, lees het hier

Deel deze pagina:
 Terug