•  

Waarom is het kweken van kleine cannabisplanten beter als grote?

   24 februari 2020

We gaan ons niet verdiepen in andere zaken, waar dit op een debat zou kunnen leiden, maar als het gaat om cannabis, wil groter niet zeggen dat het beter is. Natuurlijk zien reuze cannabisplanten er echt cool uit. Vooral als je in mei een zaadje plant is het indrukwekkend dat in een warm seizoen jaarlijks een boomformaat kan ontstaan in een kwestie van maanden. We begrijpen het.

Maar als het gaat om het werkelijke groeien, drogen, smaak en de kwaliteit van uw gewas, laat je dan niet verleiden door te denken dat de grootte alles is. Sterker nog, we hebben stevige redenen om u aan te moedigen om kleinere planten te omarmen in uw tuin.

Nieuwsgierige buren kunnen ze niet zien

Ongeacht de grootte, kunnen uw buren in staat zijn om planten uit je tuin over het hek te ruiken. Maar u zult uw tuin veel minder opvallend houden door het kweken van planten die aan de kleine kant zijn. Terwijl wietteelt gedoogd kan zijn in jouw stad, zijn we nog steeds actief in een grijs gebied als gevolg van de federale illegaliteit.

Als iemand een vendetta heeft tegen je, kan je gewoon beter geen cannabisplanten kweken die hoog boven hekken uitkomen en in het volle zicht staan. En bovendien heb je wraak zoekers, er zijn mensen die zouden kunnen worden verleid om uw gewas te stelen en dan maak je het heel makkelijk voor hen.

Ze zijn veel gemakkelijker om voor te zorgen

De beste methode van ongediertebestrijding begint altijd met uw planten een keer een goede inspectie te geven. Dat is heel gemakkelijk te doen als de planten aan de kleine kant zijn. U kunt er omheen lopen of knielen, rondlopen bij uw installatie en men kan elk blad en top goed inspecteren, meestal zonder te zweten of dat het de hele dag gaat duren.

Dingen worden een beetje meer gecompliceerd wanneer u een ladder nodig heeft om hetzelfde te doen. Niet alleen open je de deur om letsel door vallen te triggeren, maar het zal veel meer tijd wanneer in beslag nemen als u gigantische planten gekweekt heeft. Je zult waarschijnlijk de taak geheel overslaan wat de deur opent voor ongedierte, die eruit komt bij controle.

Kleine toppen zijn makkelijker om te drogen

Enorm grote massieve toppen zien er zeker cool uit, maar het kan hoofdpijn bezorgen eer ze droog en goed zijn. Een smakelijk, bruikbaar gewas is afhankelijk dat toppen gelijkmatig drogen van buitenaf en binnenuit. Dit is een veel meer redelijke taak als toppen van een handzaam formaat zijn. Zodra ze droog voelen van buiten, zal na een paar dagen alles kunnen worden opgeslagen in glazen donkere potten.

Grotere toppen zijn moeilijker. Zelfs als je denkt dat de toppen droog zijn aan de buitenkant, hebben ze misschien bij het inpakken nogal een punch van vocht aan de binnenkant. Niet alleen zal het curen en drogen veel langer duren, je hebt veel meer kans om te eindigen met schimmel problemen.

Het zal waarschijnlijk beter smaken

Als je nog niet bent verkocht, krijg je dit nog: The Emerald Cup Jury deelt vaak awards uit aan toppen afkomstig van planten met een opbrengst van minder dan twee pond. Simpel gezegd, kleinere planten kunnen een betere smaak produceren.

Denk er eens over: het doel van een plant in het leven is te reproduceren. Als ze gestrest zijn op een of andere manier, laten ze onnodige taken na (zoals de verpakking op extra loof) en richt zich alles op de voortplanting. Dat is waarom je zoveel hoort over heerlijke droog gekweekte tomaten of druiven. De oogst zou kleiner zijn, zowel in de vruchtgrootte en de opbrengst, maar de smaak is onovertroffen, gestreste planten gieten alles wat ze hebben in hun fruit, bloemen of zaden.

Bij cannabis, betekend dit kleverigere toppen vol met terpenen en cannabinoïden.

 

Bron (english)

Deel deze pagina:
 Terug