•  

Hooggerechtshof Mexico: Senaat vraagt meer tijd om wetgeving goed te keuren voor de legalisering van cannabis

   14 april 2020

Mexico: Senaat vraagt ​​het Hooggerechtshof om meer tijd voor de legalisering van cannabis

Mexicaanse wetgevers racen om een ​​deadline van 30 april te halen om cannabis voor volwassen gebruik te legaliseren.

Maar te midden van de uitbraak van het coronavirus is een wetsvoorstel om cannabis voor medisch, volwassen en industrieel gebruik te legaliseren een maand voor de deadline van het Hooggerechtshof in de Senaat tot stilstand gekomen.

Mexico: Senate asks Supreme Court for more time on cannabis legalisation

Mexican lawmakers were racing to meet an April 30 deadline to legalize cannabis for adult use.

But amid the coronavirus outbreak, a draft bill to legalize cannabis for medical, adult, and industrial uses has been stalled in the Senate one month before a Supreme Court deadline requiring that lawmakers pass such a bill.

Cannabis newswire vom 2. April 2020

5 november 2019

Mexico: De Hoge Raad geeft het Congres tot april 2020 de tijd om cannabis te legaliseren voor volwassenen.

Volgens een verklaring van de Hoge Raad op 31 oktober 2019 geeft de Hoge Raad het Congres tot april 2020 de tijd om cannabis te legaliseren voor volwassenen. De Senaat had de rechtbank voor een verlenging van de oorspronkelijke termijn van 6 maanden gevraagd.

Suprema Corte de Justicia de la Nacion vom 31. Oktober 2019

 


Mexico: Supreme Court gives Congress until April 2020 to legalise cannabis for adults

According to a note by the Supreme Court of 31 October 2019 the Court gives Congress until April 2020 to legalise cannabis for adults. The Senate had asked the court for extension of the original deadline by 6 months.

Suprema Corte de Justicia de la Nacion vom 31. Oktober 2019

Partnerorganisatie van PGMCG

Marian Hutten, voorzitter en oprichtster PGMCG

Genomineerd als Patiënt Ambassadeur van de IACM 2018-2019

Nederlands Patiënt afgevaardigde en vertaler van de IACM
De International Association for Cannabinoid Medicines
CannabisMedOrg
Bonn, Germany

 

Mexico’s Hooggerechtshof geeft het Congres nog eens zes maanden de tijd om de wetgeving goed te keuren dat alle vormen van cannabis legaliseert, het wordt uitgesteld tot eind april 2020 de deadline voor wanneer het, het Latijns-Amerikaanse land ’s tot werelds grootste volwassen-gebruikers-markt  zou maken door de bevolking .

Met de nieuwe tijdlijn, heeft het wetsvoorstel dat nu beschouwd wordt als het dichtst bij het eindpunt, een lagere kans om te worden goedgekeurd zonder wijzigingen.

Die wetgeving heeft regels voorgesteld ter beperking van buitenlands eigendom, verticale integratie en licentie wederverkoop, dit zou allemaal een domper op investeringen van buitenaf zijn.

Het Mexicaanse Senaat heeft gevraagd voor verlenging voor het niet nagekomen consensus, door een eerdere uiterste datum voor eind oktober 2019.

Het is nog steeds mogelijk dat de wet in de tussentijd is goedgekeurd, maar de deadline in het voorjaar suggereert goedkeuring dat voor het einde van het jaar minder waarschijnlijk is.

De rechtbank deed deze uitspraak op 1 november, de laatste dag dat wetgevers  de artikelen konden aanpassen van de Mexicaanse wet, ongrondwettig geacht door de rechtbank.

In de beslissing heeft de rechtbank geschreven dat, “uitzonderlijk en eenmalig” en, gezien de complexiteit van het onderwerp, een verlenging wordt verleent tot en met 30 april 2020, voor het Mexicaanse Congres om de wetgeving te voltooien.

30 april is ook de laatste dag van het Congres dat een ontmoeting is gepland, na het hervatten van de voorjaarsbijeenkomst in februari.

Bron (english)

Lees ook

Mexico: Verbod op Gebruik en Bezit Cannabis Ongrondwettelijk

Stand van zaken Cannabis in Mexico

 

 

Deel deze pagina:
 Terug