•  

Twee methoden voor het produceren van cannabisextracten die de conservering van terpenen waarborgen

   15 mei 2020

Wetenschap: Er worden twee methoden voor het produceren van cannabisextracten gepresenteerd die de conservering van terpenen waarborgen

Een innovatieve methode gebaseerd op het extraheren van de olie uit cannabisbloemen door dynamische maceratie bij kamertemperatuur, waarbij de bloemen eerder in een gesloten systeem op gematigde temperatuur waren gedecarboxyleerd en gedeeltelijk voorgeëxtraheerd met ethanol gaf opbrengsten van cannabinoïden en terpenen die vergelijkbaar zijn met die verkregen door microgolfondersteunde distillatie van de etherische olie uit het plantmateriaal in combinatie met maceratie-extractie van de olie uit het residu.

De auteurs schreven dat “deze nieuwe methoden efficiënter zijn dan de bestaande extractiemethoden voor medicinale cannabis oliën”.

Je kan  hier lezen hoe te bereiden met consumptiealcohol.

Farmacia Dr. Ternelli, Bibbiano, Italië.

Wissenschaft: Es werden zwei Methoden zur Herstellung von Cannabisextrakten vorgestellt, die die Konservierung von Terpenen gewährleisten

Eine innovative Methode, die darauf basiert, das Öl aus Cannabisblüten durch dynamische Mazeration bei Raumtemperatur zu extrahieren, wobei die Blüten zuvor in einem geschlossenen System bei mäßiger Temperatur teilweise decarboxyliert und teilweise mit Ethanol vorextrahiert wurden, ergab ähnliche Ausbeuten an Cannabinoiden und Terpenen wie die, die durch eine mikrowellenunterstützte Destillation des ätherischen Öls aus dem Pflanzenmaterial in Kombination mit einer Mazerationsextraktion des Öls aus dem Rückstand erzielt wurden. Die Autoren schrieben, dass “diese neuen Methoden eine höhere Effizienz als bereits bestehende Extraktionsverfahren für medizinische Cannabisöle bieten”.

Farmacia Dr. Ternelli, Bibbiano, Italien.

Innovative methods for the preparation of medical Cannabis oils with a high content of both cannabinoids and terpenes.

Ternelli M, et al. J Pharm Biomed Anal. 2020;186:113296

Partnerorganisatie van PGMCG

Marian Hutten, voorzitter en oprichtster PGMCG

Genomineerd als Patiënt Ambassadeur van de IACM 2018-2019

Nederlands Patiënt afgevaardigde en vertaler van de IACM
De International Association for Cannabinoid Medicines
CannabisMedOrg
Bonn, Germany

Lees ook

Deel deze pagina:
 Terug