•  

In Nepal doet men pogingen om cannabisteelt terug in het land te brengen

   23 juli 2020

Nepal: pogingen om cannabisteelt terug in het land te brengen

In maart heeft de voormalige minister van Justitie, Sher Bahadur Tamang van de regerende Communistische Partij van Nepal (NCP) een onderhands wetsvoorstel ingediend om een ​​wet uit 1976 aan te passen, die de teelt, verkoop en consumptie van cannabis zou beperken en strafbaar stelt. “Het wetsvoorstel is bedoeld om economische steun te bieden aan arme boeren die afhankelijk zijn van de cannabisoogst”, zegt een optimistische Tamang. “Tot dusver hebben we zeer positieve feedback gekregen van onze parlementaire collega’s en ik weet zeker dat er geen enkele stemming tegen zal zijn”.

Nepal: Versuche, den Cannabisanbau wieder ins Land zu bringen

Im März registrierte der ehemalige Justizminister Sher Bahadur Tamang von der regierenden Kommunistischen Partei Nepals (NCP) eine private Gesetzesvorlage im Parlament, um ein Gesetz von 1976 zu kippen, das den Anbau, Verkauf und Konsum von Cannabis unter Strafe stellte. “Die Gesetzesvorlage dient der wirtschaftlichen Förderung armer Bauern, die von der Cannabisernte abhängig sind”, sagt ein optimistischer Tamang. “Bis jetzt haben wir eine sehr positive Rückmeldung von unseren Parlamentskollegen erhalten, und ich bin sicher, dass es keine einzige Gegenstimme geben wird”.

Nepal: Attempts to bring back cannabis cultivation to the country

In March former law minister Sher Bahadur Tamang of the ruling Nepal Communist Party (NCP) registered a private bill in Parliament to overturn a 1976 law that criminalized the cultivation, sale and consumption of cannabis. “The bill is designed for the economic upliftment of poor farmers that depend on the cannabis crop,” says an optimistic Tamang. “So far we have received very positive response from fellow MPs and I am sure there will not be a single vote against it.”

Nepal Times vom 9. Juli 2020

Partnerorganisatie van PGMCG

Marian Hutten, voorzitter en oprichtster PGMCG

Genomineerd als Patiënt Ambassadeur van de IACM 2018-2019

Nederlands Patiënt afgevaardigde en vertaler van de IACM
De International Association for Cannabinoid Medicines
CannabisMedOrg
Bonn, Germany

Lees ook

In Nepal willen wetgevers de teelt en het gebruik van cannabis legaliseren

Nepal: Wetgevers willen teelt en het gebruik van cannabis legaliseren

Deel deze pagina:
 Terug