•  

Tot 30 september online registratie mogelijk eerste workshop ISO over cannabisteelt

   7 september 2020

Op 10 augustus 2020 publiceerde NEN onderstaand bericht over de cannabisteelt.

Zoals bekend is het in Tilburg al 4 jaar mogelijk 5 planten voor eigen medicinaal gebruik te kweken. Bij de binnenkweek is hier ook een verplichte NEN keuring aan verbonden, die jaarlijks terugkomt. Veiligheid voorop vooral bij binnenkweek!

Workshops ISO over cannabisteelt van start

10-08-2020 Op Canadees initiatief organiseert ISO een reeks online workshops om documenten te ontwikkelen die de veiligheid, beveiliging en duurzaamheid van hennepteelt en verwerking waarborgen. Nederlandse belanghebbenden zijn uitgenodigd deel te nemen aan de workshops. Online registreren kan tot 30 september 2020.

Terwijl de legalisatie van cannabisgebruik en -teelt in verschillende landen wordt overwogen of inmiddels een feit is, is eenduidigheid in productie- en verwerkingsprocessen nog ver te zoeken. Volgens het Canadees normalisatie instituut SCC heeft de markt behoefte aan eenduidige richtlijnen omtrent de veiligheid, beveiliging en duurzaamheid van cannabiskwekerijen en -activiteiten. Daarom organiseert SCC via ISO de International Workshop Agreement (IWA) Safety, Security and Sustainability of Cannabis Facilities and Operations.

Eenjarig traject
Een IWA is een zogenaamde ‘pre-norm’ die binnen een jaar wordt ontwikkeld. Voor innovatieve onderwerpen is het van belang dat er snel wordt gehandeld. Het doel van dit specifieke traject is de ontwikkeling en publicatie van drie documenten, die betrekking hebben op de volgende zaken:

de veiligheid, beveiliging en duurzaamheid van gebouwen, faciliteiten, apparatuur en systemen die gebruikt worden in de hennepteelt;
productie, verwerking, transport en verkoop van cannabis en cannabis producten.

De deadline voor aanmeldingen voor deelname aan de IWA is 30 september aanstaande. Online deelname is gratis.

De online workshops hebben de volgende planning:
Bijeenkomst 1: 30 november tot en met 4 december 2020;
Bijeenkomst 2: 28 januari 2021;
Bijeenkomst 3: 3 tot en met 7 mei 2021.
De laatste bijeenkomst wordt, waar mogelijk, in fysieke vorm gehouden.

Coördinatie vanuit NEN

Belanghebbenden kunnen zich hier voor de workshops aanmelden. Bent u van plan aan de IWA deel te nemen, geef dit dan aan bij NEN zodat, waar nodig, NEN de Nederlandse inbreng kan coördineren. Per workshop gedeelte kunnen namelijk niet meer dan vijf deelnemers per land als ‘speaking participant’ deelnemen. Bij voldoende behoefte organiseert NEN begin november een online sessie om geregistreerde deelnemers voor te bereiden op de workshops.

Aanmelding of meer informatie

Wilt u meepraten als belanghebbende over de ontwikkeling van de IWA op dit gebied? Stuur dan voor deelname aan of meer informatie over dit project een e-mail naar afc@nen.nl. Ook is het voorstel beschikbaar. Het project start eind februari.

Voor informatie over deze IWA of over het normalisatieproces: Merel Wagner, consultant AgroFood & Consument, telefoon 015 2 690 185 of e-mail merel.wagner@nen.nl.

Bron

Deel deze pagina:
 Terug