•  

Houdbaarheid van aardbeien verlengen doe je met CBD olie

   17 december 2020

Op groentenieuws stond gisteren onderstaand bericht.

Onderzoek van University of South Florida toont aan:

CBD-olie kan de houdbaarheid van aardbeien verlengen

De onderzoekers van de University of South Florida (USF) zeggen dat CBD-olie die op aardbeien wordt toegepast, de houdbaarheid van het fruit kan verlengen, waardoor een nieuw commercieel gebruik van het hennepextract mogelijk wordt.

Een nieuwe studie die in Postharvest Biology and Technology wordt gepubliceerd zegt dat “CBD-olie een veelbelovend potentieel heeft als antibacteriële behandeling van versproducten,” zo meldt hempindustrydaily.com.

USF-onderzoekers pasten CBD-olie toe op verse aardbeien en bewaarden deze bij 1°C gedurende acht dagen en 10°C gedurende acht dagen. De resultaten toonden aan dat CBD-olie effectief was in het behouden van het visuele uiterlijk van aardbeien in vergelijking met onbehandeld fruit.

Onderzoekers concludeerden ook dat de CBD-olie de bacteriële groei op de aardbeien verminderde en de groei van gist en schimmels remt.

Deel deze pagina:
 Terug