•  

Wat is de status van het project om recreatieve cannabis te legaliseren in Luxemburg?

   26 februari 2021

Luxemburg

Een vlaggenschipproject van de coalitie die sinds de parlementsverkiezingen van 2018 aan de macht is, zou de legalisering van recreatieve cannabis in de vleugel hebben geleid?

De minister van Volksgezondheid heeft zeker haar werk voor zich. Gevraagd door de afgevaardigden van CSV naar de voortgang van het project om recreatieve cannabis in Luxemburg te legaliseren, maakte Paulette Lenert een “adequate” balans op van de tot nu toe verrichte werkzaamheden.

De minister verzekerde dat de regering momenteel werkt aan een regeling die de bescherming waarborgt van mensen die met cannabis in aanraking komen en hen tegelijkertijd van de zwarte markt weghoudt door deze “minder interessant” te maken.

Paulette Lenert was echter zeer vaag in haar verklaringen en bevestigde dat het werk aan het cannabislegaliseringsproject nog niet was voltooid. Zij verklaarde echter dat er “intensieve” interministeriële uitwisselingen hadden plaatsgevonden en dat het project “voltooid” en “geoptimaliseerd” was.

Nadat de minister van Volksgezondheid reeds had toegegeven dat het project vertraging had opgelopen door de pandemie van het coronavirus, heeft hij geen vooruitgang geboekt en dus ook geen datum of termijn meegedeeld voor de indiening van een concreet plan.

Als de regering haar toezeggingen uit het in 2018 ondertekende regeerakkoord wil nakomen, zal zij echter dubbel zo hard moeten werken. De coalitie heeft immers al twee jaar van haar mandaat erop zitten en de verkiezingen van 2023 zijn niet meer zo veraf.

Bron

Lees ook

 

Deel deze pagina:
 Terug