•  

Bavaria Weed gaat eerste medicinale cannabisbloemen leveren aan Duitsland

   13 april 2021

Het lange wachten is voorbij. Bavaria Weed begint deze week met de eerste leveringen van medicinale cannabisbloemen.

“Wij leveren zowel aan de klassieke, gevestigde medicijnhandelaars als aan nieuwe groothandelaars die gespecialiseerd zijn in cannabis”, verklaart Stefan Langer, CSO Bavaria en tevens cannabispatiënt. Nadat hij en zijn team lang hadden moeten wachten op de goedkeuring van de bestraling, kwam het telefoontje van het Federaal Opiumagentschap al op 26 maart. Vorige week hoefden het besluit en de laboratoriumresultaten alleen nog maar per post te worden toegezonden, zodat het langverwachte startsein kon worden gegeven.
Tijdens de week waren de werknemers in Leipheim al bezig met de verpakking. De bloesems worden geïmporteerd uit Portugal en Canada. Momenteel wordt in de fabriek 350 kilogram bloesems verwerkt en zodra de eerste goederen de fabriek hebben verlaten, zal nog eens 300 kilogram worden geleverd.

Maar volgens Stefan Langer zullen er in de toekomst veel grotere hoeveelheden komen en zal de portefeuille verder worden uitgebreid, dit is nog maar het begin. Hoe de verdere plannen van Bavaria Weed eruit zien en wat we kunnen verwachten, kunt u lezen in het artikel (alleen tegen betaling) van de Augsburger Allgemeine.

 

Deel deze pagina:
 Terug