•  

Lidl terugroepactie hennepthee om te hoog THC gehalte

   26 augustus 2021

Het is vandaag in alle nieuwsbladen te lezen:

Lidl roept hennepthee terug om te veel wiet: ‘Mogelijk stemmingswisselingen’

Lidl roept in Nederland de hennepthee van het merk Mogota terug omdat die een te hoog gehalte bevat van het actieve bestanddeel van wiet. “De consumptie van deze thee kan ongewenste gevolgen voor de gezondheid hebben, zoals stemmingswisselingen en vermoeidheid”, meldt de supermarktketen.

Klanten wordt verzocht de hennepthee, met een houdbaarheidsdatum van 31 december 2022, niet op te drinken en terug te brengen naar de winkel

In Duitsland maakte Lidl bekend naast thee ook koekjes en eiwitrepen terug te roepen. Ook in die producten werd tetrahydrocannabinol (THC), de belangrijkste werkzame stof in hasj en wiet, aangetroffen. De producten werden gemaakt door de Tsjechische fabrikant Euphoria.

Handel in producten met THC is in veel landen verboden. In Nederland mogen die alleen door coffeeshops worden verkocht.

Bron

Supermarktketen Lidl meldt dat leverancier Mogota d.o.o. een terugroepactie is gestart voor Hennepthee. In het product is een te hoog gehalte aan THC aangetroffen.

De terugroepactie geldt voor de Mogota Hennepthee met streepjescode 3830001230185 en houdbaarheidsdatum 31-12-2022. Deze thee is verkocht in filialen van Lidl Nederland.

In deze hennepthee is een te hoog gehalte tetrahydrocannabinol  (THC) gevonden. Het drinken van deze thee kan daardoor ongewenste gevolgen hebben voor de gezondheid, zoals stemmingswisselingen en vermoeidheid.

Heeft u deze thee gekocht, en heeft deze genoemde houdbaarheidsdatum? Gebruik deze thee dan niet (meer). U kunt het product terugbrengen naar een filiaal van Lidl. Het aankoopbedrag krijgt u dan terug.

Wilt u meer weten over de terugroepactie van Mogota Hennepthee die verkocht is bij Lidl? Neem dan contact op met de klantenservice van de supermarktketen via het e-mailadres contact@lidl.nl of bel naar 020 – 709 50 39.

Bron

Deel deze pagina:
 Terug