•  

Best practices and remaining gaps towards a European Approach to Medicinal Cannabis

   29 mrt 2022
  14:30 – 16:00

De belangengroep voor medicinale cannabis van het Europees Parlement en Medicinal Cannabis Europe nodigen u graag uit voor de online webinar “Best practices and remaining gaps towards a European Approach to Medicinal Cannabis” die plaatsvindt op 29 maart 2022 14:30 – 16:00 uur (CET).

 

Medicinale cannabis wordt gebruikt bij de behandeling van een breed scala aan ziekten, waaronder multiple sclerose, epilepsie en fibromyalgie, maar ook voor het verlichten van de pijn die wordt veroorzaakt door behandelingsmethoden voor diverse ziekten, waaronder kanker. Ontwikkelingen op het gebied van regelgeving op internationaal niveau – bijvoorbeeld de stemming in de VN om cannabis te schrappen van lijst IV van het Enkelvoudig Verdrag inzake verdovende middelen van 1961 – erkennen het therapeutisch potentieel van cannabis.

In de EU is het wetgevingskader voor medicinale cannabis sterk versnipperd, waarbij de lidstaten in een verschillend tempo te werk gaan. Deze aanpak leidt tot belemmeringen in de waardeketen van medicinale cannabis, die een eerlijke toegang van patiënten tot medicinale behandelingen, de vooruitgang van wetenschappelijk onderzoek en de ontwikkeling van de industrie in de hele EU in de weg staan.

Een eensgezinde aanpak op EU-niveau is essentieel om deze belemmeringen weg te nemen. Het online-evenement is bedoeld om beste praktijken en resterende lacunes in de richting van een Europese aanpak van medicinale cannabis te bespreken, uitgaande van lopende ervaringen op nationaal niveau, waarbij beleidsmakers en vertegenwoordigers van de medicinale cannabiswaardeketen worden betrokken.

Alle deelnemers zullen dichter bij de datum de link naar het evenement ontvangen. Een gedetailleerde agenda zal in de komende dagen met de aanwezigen worden gedeeld.

Dit is een evenement alleen op uitnodiging. Alleen ontvangers van deze uitnodiging komen in aanmerking om deel te nemen.

Deel deze pagina:
 Terug