•  

Cannabis Pijn Patches: Functies, voordelen en het gebruik

   2 juni 2022

Cannabis wordt al voor duizenden jaren gebruikt voor de behandeling van wonden.

Echter nu beschikt deze oude remedie over een nieuwe en verbeterde toepassing.

Cannabis pijn patches kunnen nu nog niet worden gekocht in Nederland, wel op basis van CBD, maar je kan ze ook zelf maken. Het is in de VS al op de markt gebracht voor de verlichting van de pijnlijke kwalen zoals fibromyalgie en diabetische neuropathie.

Een lange geschiedenis van opluchting.

Wist u dat de cannabisplant wellicht één van de oudste economische en agrarische gewassen is in de menselijke geschiedenis?

In de loop der eeuwen heeft het kruid een grote hoeveelheid aan toepassingen, met inbegrip van gebruik als vezels, als voedsel, als een spiritueel instrument en verbazingwekkend misschien wel het belangrijkste, als een medicijn.

Echter, terwijl cannabispreparaten zijn er al voor duizenden jaren, echter nu zijn ze nu pas op weg met een grote comeback.

De nieuwste actuele innovatie? De cannabis pijn patch.

Dankzij de vooruitgang in technologie en een toegenomen belangstelling voor de geneeskrachtige planten, actuele cannabis komt nu in een nieuwe en verbeterde indeling: een zelfklevende transdermale pleister.

Cannabis pijn patches zijn vergelijkbaar met nicotine en geboortebeperking patches,  twee van de meest voorkomende transdermaal patches die beschikbaar zijn.

Om cannabis pijn patches te maken, een zelfklevende patch is vergelijkbaar met een pleister die is doordrenkt met cannabis olie of concentraat.

Theoretisch werken cannabis pijn patches door het langzaamwerkend leveren van een cannabinoïde medicatie door de huid en in de haarvaten, waarmee de medicijnen in de bloedbaan worden ingevoerd.

Er zijn echter enkele belangrijke kanttekeningen te overwegen ten aanzien van deze claims.

De actieve moleculen van de cannabisplant, genaamd cannabinoïden, kunnen te groot zijn voor het efficiënt absorberen, diep genoeg in de huid door te dringen naar de bloedbaan zonder technologische ondersteuning.

Om deze reden houden verschillende bedrijven octrooiaanvragen voor de ontwikkeling van cannabis pijn patches die afhankelijk zijn van het gebruik van micronaalden met meer succes door de huid worden opgenomen van cannabis geneesmiddelen waar ze nodig zijn.

Andere onderzoeken hebben de effecten van CBD patches op knaagdieren getest en dit toonde succes. Echter werd dit succes gezien in de patches die ethosome technologieën gebruikte om de cannabis geneesmiddelen effectief binnen te laten dringen in de huid.

Ethosomes zijn net als kleine zeepbel zakken gemaakt van lipiden (vetten), ethanol (alcohol) en water. Deze zakken kunnen gevuld worden met geneesmiddelen zoals cannabinoïden en toestaan dat cellen meer gemakkelijk deze materialen absorberen.

Tot nu toe hebben geen grote schaal klinische proeven gemeld dat er succes is van deze technologieën transdermaal.

Nu, terwijl de algehele werkzaamheid van transdermale patches nog op grote schaal klinische proeven komen moet, hebben verscheidene ondernemende bedrijven al heb cannabis-geïnfuseerd transdermaal patches op de markt gebracht.

Bijvoorbeeld Cannabis Science Inc. heeft onlangs een prototype voor de controle van fibromyalgie en diabetische neuropathie op de markt van de medische cannabis in Californië gebracht, in reactie op een stijgende vraag naar transdermaal producten en de cannabis pijn patch uitgebracht.

Het is belangrijk op te merken dat terwijl grootschalige proeven van deze producten momenteel ontbreken, hebben vele patiënten en consumenten  anekdotisch succes gemeld met cannabis pijn patches.

Wat zijn de voordelen van cannabis pijn patches?

U kunt benieuwd zijn: als onderzoek naar cannabis pijn patches maar net in opkomst is, waarom worden ze zo verrekte populair?

Aangezien het blijk dat de potentiële voordelen van transdermale cannabis enorm zijn.

Bijvoorbeeld, wanneer cannabis is ingeslikt of ingeademd, slechts 33 procent of minder van de totale cannabinoïde-inhoud in de plant kan daadwerkelijk worden gebruikt door het lichaam.

Met transdermaal behandelingen,  moeten medicijnen gemakkelijker kunnen worden toegediend en gebruikt door het lichaam. Met transdermale levering vermijden actieve medicijnen verwerking via de spijsvertering en de ademhalingswegen.

Er zijn echter een paar extra voordelen die pijn patches zo aantrekkelijk maken. Deze omvatten:

1. Langzaam werkende verlichting

Wanneer men cannabis geneesmiddelen inhaleren of inslikken, kunnen de effecten zich  allemaal tegelijk presenteren. Cannabis patches, leveren echter een meer gerichte dosis langzaam na verloop van tijd.

Deze langzaam werkende verlichting betekent dat de effecten van transdermale patches milder zijn dan roken/verdampen of eten van cannabispreparaten, die nuttig zijn voor degenen die hopen te voorkomen dat ze onder invloed zijn tijdens de werkdag.

2. Langdurig

Als het gaat om langdurige effecten, nemen transdermaal patches  de prijs over van bijna alle andere cannabispreparaten.

De effecten van geïnhaleerde cannabis duurt ongeveer drie uur. Een transdermale pleister kan je voorzien van acht uren van een trage, langdurige verlichting.

Dit is waarschijnlijk goed nieuws voor hulpbehoevenden die continu pijnbehandeling hebben zonder het gedoe van de toediening gedurende de dag.

3. gemakkelijke controle dosering

Cannabis geneesmiddelen zijn moeilijk te doseren, vooral voor de grote aantallen patiënten die zelf cannabis beheren daar.

Transdermaal patches die komen met gemeten doses van cannabinoïden die worden verkregen, zodat de consument  meer precieze controle heeft over hoeveel medicijnen ze consumeren kunnen

Een bonus is, als je het gevoel hebt dat de effecten van uw geneesmiddel steeds te sterk worden, kunt u gewoon een transdermaal-patch verwijderen en snel potentieel ongemakkelijke bijwerkingen elimineren .

Het gebruik van cannabis pijn patches

Nieuwsgierig geworden naar cannabis transdermaal patches en proberen?

Er zijn een paar tricks and trucs die nuttig zijn als je bang bent voor wat komen gaat (stoned/high).

1. Lees gebruiksaanwijzing op de verpakking en vraag het uw arts

Verschillende merken van transdermale patches zullen afleveringsmethoden voor iets anders gebruiken. Voor de beste resultaten met een specifiek product is het altijd het beste nauw te volgen van gebruiksaanwijzingen of neem contact op met de fabrikant voor meer gedetailleerde informatie.

Praten met een medische professional, hiermee kunt u ook bepalen hoe het beste gebruik van transdermale behandelingen.

2. Plaats ergens dicht bij een toegankelijke plek

Waar plaatst u uw transdermaal patch matters. Plaatsen van een patch op gebieden met een dikke laag vetweefsel of dichte huid maakt het veel moeilijker voor de geneesmiddelen om een effectieve absorbtie te bereiken.

Voor optimaal voordeel, zal degenen die hopen voor meer gelokaliseerde verlichting waarschijnlijk de beste resultaten hebben door het plaatsen van patches op een gebied dicht bij het getroffen gebied dat niet met een dikke laag huid, spieren of vetweefsel is uitgerust .

Bijvoorbeeld, zou een transdermale patch meer effectief zijn ergens in de buurt van een knie of schouder gezamenlijke dan dichter naar het heupgewricht. Waarom? Gewrichten bij de knie en schouder zijn voorzien van een dunnere laag van vet en weefsel dan de gewrichten van de heup, waarop ook door dikke lagen spier.

3. Plaats op de pols, schouderblad of onderbuik

Degenen die hopen voor meer algemene opluchting kunnen overwegen patches te plaatsen op de pols, de onderbuik, of op het schouderblad.

Deze locaties zijn voorzien van de beste toegang tot bloedvaten. Hoewel, zoals hierboven vermeld, het belangrijk is het volgen van gebruiksaanwijzingen en een medisch deskundige over hoe het beste gebruik van uw transdermaal patch te raadplegen.

Cannabis Patches zijn enkel het begin!

Bron

Deel deze pagina:
 Terug