•  

Wat kan je doen met reeds gebruikte cannabis uit je verdamper?

   8 juni 2022

Als je als patiënt cannabis verdampt met een verdamper (vaporizer) kan je de wiet die je reeds gebruikt hebt weer hergebruiken. In onderstaand artikel kan je lezen wat je allemaal met deze reeds gebruikte cannabis kan doen. Weggooien is zonde!

Waarom zijn deze reeds verdampte toppen zo speciaal?

Het is de wiet die overblijft nadat je het verdampt hebt. In tegenstelling tot verse toppen, kunnen deze (licht)bruin zijn en hebben ze een ietwat “geroosterd” aroma.

Als jij nu net als andere cannabis verdampers bent, gooi je de verdampte cannabis waarschijnlijk weg omdat je denkt dat het opgebruikt is.

Maar wacht even voordat je dat weer doet. We hebben leuk nieuws voor je.

Het leuke nieuws is dat je gevaporiseerde wiet kunt hergebruiken. Tenzij je het verdampt hebt tot het donkerbruin tot zwart is geworden. Bovendien heeft reeds verdampte (lees verhitte) wiet en ten opzichte van verse wiet een groot voordeel. Het hoeft niet meer gedecarboxyleerd te worden om het te activeren, want dat is al in je verdamper gebeurd. Dat zorgt ervoor dat je reeds gebruikte wiet op vele manieren kunt gebruiken!

Hier volgen een aantal ideeën van wat je met gevaporiseerde wiet kunt doen om er alles uit te halen wat erin zit:

1. MAKKELIJKE EDIBLES

Je gebruikte wiet is al gedecarboxyleerd, dus je hoeft geen actie te ondernemen als je het wilt gebruiken! Ze zijn dan ook super eenvoudig voor edibles, omdat je ze gewoon over etenswaar kunt strooien, in een smoothie kunt verwerken of er een sladressing mee kunt verrijken.

Wat dacht je van een lekkere sandwich met wat gebruikte cannabis eroverheen gestrooid? Omdat de toppen zo makkelijk te gebruiken zijn, zou het niet moeilijk moeten zijn creatieve manieren te bedenken om ze voor edibles te gebruiken. Kijk maar eens in je keuken rond.

We moeten er wel bij vermelden dat reeds gebruikte wiet een unieke smaak heeft. De kenmerkende smaken van cannabis zijn behouden gebleven. Maar omdat de toppen al verdampt zijn, hebben ze een beetje een geroosterde smaak gekregen. Afhankelijk van je voorkeur kun je deze goed combineren met tal van andere smaken.

 

2. MAAK ER CANNABISBOTER OF SPIJSOLIE VAN

Niet iedereen is gesteld op de smaak van toppen in een smoothie of koekje. Dat is echter geen probleem. Je kunt je reeds gebruikte wiet ook op een andere manier hergebruiken. Als je edibles wilt maken die niet naar planten smaken, kun je de toppen voor reeds verdampte wiet cannaboter of spijsolie gebruiken.

 

3. MAAK CAPSULES

Van je reeds verdampte wiet kun je ook cannabis capsules maken. Deze capsules bieden een aantal voordelen ten opzichte van andere doseermethodes. Om te beginnen, zijn ze discreet en kun je ze makkelijk meenemen. Daarbij zijn ze eenvoudig te gebruiken en is de dosis consistenter ten opzichte van edibles of andere doseermethodes. Bovendien zijn capsules een stuk gezonder dan roken.

Om de capsules te vullen, moet je eerst je gebruikte wiet tot een poeder fijnmalen. Je kunt er ook extra krachtige wiet olie in doen.

4. ROOK HET OP

Je kunt je reeds gebruikte wiet natuurlijk ook gewoon blowen. Misschien prefereer je de “geroosterde” smaak ervan wel! Weet echter dat het niet zo krachtig is als verse wiet. Je kunt het dan ook prima mixen of zo gebruiken als je een getemperd effect wilt bereiken.

5. MAAK TINCTUUR

Je kunt ook tincturen maken van je afvalwiet. Tinctuur wordt gemaakt door sterke alcohol te verrijken met de cannabinoïden en terpenen uit het plantaardige materiaal. Je kunt het oraal of onder je tong innemen. Bovendien kun je een tinctuur aan gerechten toevoegen. Tincturen bieden het voordeel dat ze sneller werkzaam zijn dan edibles. Ze zitten bovendien al in een druppelflesje zodat je er perfect mee kunt doseren.

TOT SLOT, EEN WAARSCHUWING

 

Ben je onbekend met edibles (of je die nu zelf gemaakt hebt of niet)?Begin dan altijd met een lage dosis. Het duurt namelijk even voordat ze beginnen te werken. Beginners zijn vaak ongeduldig en nemen daardoor al snel te veel. Dat kan vervelende gevolgen hebben.

Je moet ook weten dat edibles behoorlijk verschillen van het roken of verdampen van cannabis. De high ervan is krachtiger en houdt langer aan. Wijze wietliefhebbers zeggen dan ook: behandel edibles met respect. Vooral als je er geen ervaring mee hebt. Omdat je wiet hergebruikt wordt, weet je niet hoe krachtig het is. Wees dus voorzichtig.

Bron

Deel deze pagina:
 Terug