•  

Het gebruik van cannabis veroorzaakt geen gezondheidsproblemen

   17 april 2023

Mainstream media staat vooraan om te beweren dat cannabis gebruik op de lange termijn problemen veroorzaakt voor de geestelijke gezondheid, maar een nieuw gepubliceerd onderzoek maakt korte metten met deze beweringen.

Niemand staat te springen bij het idee dat tieners cannabis gebruiken, maar nieuw onderzoek suggereert dat het niet zo rampzalig en verwoestend is als prohibitionisten ons willen laten geloven. Dit nieuwe onderzoek is een grootschalig, longitudinaal en diepgaand, waardoor het zwaar telt.

HET ONDERZOEK

Het onderzoek in kwestie werd gepubliceerd in het tijdschrift Psychology of Addictive Behaviour en is uitgevoerd door onderzoekers van de Pittsburgh School of Medicine in samenwerking met Rutgers University. De onderzoekers volgden de levens van 408 mannelijke deelnemers, vanaf hun tienerjaren tot halverwege de dertig. Ze analyseerden de frequentie van cannabis gebruik, maar ook hun gezondheid en psychische toestand. Ontdekt is dat personen, die cannabis in hun tienerjaren gebruikten, geen groter risico lopen op het ontwikkelen van psychische problemen dan deelnemers die nooit cannabis hadden gebruikt.

Geconcludeerd werd: “Over het algemeen leveren de gegevens weinig tot geen bewijs om te suggereren dat patronen van marihuana gebruik in de tienerjaren tot de jongvolwassenheid negatief verband houden met de indicators van lichamelijke of psychische gezondheid. Dit is vooral opvallend omdat de mannen in de vroege, chronische groep gemiddeld eenmaal per week marihuana gebruikten in hun late tienerjaren en gemiddeld 3-4 keer per week marihuana gebruikten toen ze 20-26 jaar oud waren.”

De resultaten staan lijnrecht tegenover de hypothese van de onderzoekers, die in eerste instantie dachten dat ze een positief verband zouden vinden tussen cannabis gebruik en geestelijke gezondheidsproblemen.

Het is een enorm belangrijk stuk onderzoek en hoewel er alleen mannen zijn gebruikt, toont het aan dat cannabis zonder twijfel niet het grote gevaar is waar sommigen voor vrezen. De onderzoekers volgden meer dan 400 deelnemers meer dan 20 jaar. Hiermee is het een van de weinige experimenten die zo’n grote groep gebruikte en de data over zo’n lange periode verzamelde. De resultaten zijn dus enorm significant!

Zullen de mensen luisteren? Dat moeten we nog even afwachten. Hoewel het artikel vermeld wordt in de mainstream media, is het waarschijnlijk dat dit schoorvoetend wordt gedaan, waarna het snel in het vergeetboek belandt.

Desalniettemin is het een grote overwinning voor cannabis.

Het is slechts een kwestie van tijd; de gemeenschap kan niet blijvend zijn kop in het zand steken.

Bron (Zamnesia)

Deel deze pagina:
 Terug