•  

Thuis gekweekte cannabis is van farmaceutische kwaliteit en werkt effectief medicinaal

   2 juni 2023

Volgens de overheid is alleen cannabis gekweekt door Bedrocan van farmaceutische kwaliteit. Deze wordt gekocht door bureau medicinale cannabis, die de bestraling en distributie verzorgd.

De kweker teelt de medicinale cannabis voor het BMC onder gecontroleerde omstandigheden die zijn afgeleid van de regels voor Good Agricultural Practice (GAP). Dit betekent dat de cannabis geen pesticiden, zware metalen, bacteriën, schimmels of andere ziekteverwekkers bevat.

De hoeveelheid werkzame bestanddelen / werkzame stoffen is gelijk in elke nieuwe oogst van een bepaald product, zodat de gebruiker altijd een product van dezelfde sterkte krijgt. Om dit te realiseren heeft het BMC onder andere eisen vastgelegd waaraan de ketenpartners (waaronder de teler en de logistieke dienstverlener) moeten voldoen.

Om aan gebruikers te kunnen garanderen dat de medicinale cannabis van het BMC aan alle eisen voldoet, testen onafhankelijke laboratoria de geproduceerde medicinale cannabis op de aanwezigheid van ongewenste stoffen zoals zware metalen en bestrijdingsmiddelen en op de aanwezigheid van mogelijke ziekteverwekkers. Na goedkeuring van deze laboratoria geeft het BMC de medicinale cannabis vrij voor aflevering in de apotheek.

De Universiteit van Leiden heeft onderzoek gedaan naar de kwaliteit van cannabis uit de coffeeshop. Uit het onderzoek is gebleken dat de cannabis uit coffeeshops niet van farmaceutische kwaliteit is. Deze cannabis is vaak verontreinigd met ziekteverwekkers. Het gebruik van cannabis die niet uit de apotheek komt, houdt daarom een ernstig gezondheidsrisico in voor patiënten.

Selectieleidraad Levering medicinale cannabis van farmaceutische en constante kwaliteit

Bron: BMC

Kwaliteit medicinale cannabis

Ook patiënten kunnen medicinale cannabis kweken van farmaceutische kwaliteit zonder de bestraling, vrij van pesticiden, zware metalen, bacteriën, schimmels of andere ziekteverwekkers.

Een patiënt die voor zichzelf haar/zijn medicijn kweekt, zal dit vooral biologisch organisch doen, zonder gebruik te maken van pesticiden, zware metalen etc. Als de patiënt een soort heeft waar die baat bij heeft, zal deze een moederplant hebben van deze soort, zodat de patiënt continue dezelfde soort heeft en hier stekken van kan nemen. Bij zaad is dat niet mogelijk. Net als de standaardisering bij de staatskweker zal een patiënt zijn medicijn ook zo veel mogelijk standaardiseren. Ook wij hebben baat bij bepaalde soorten en willen altijd de juiste kwaliteit.

Onze medicinale cannabis wordt dus jaarlijks een paar keer getest, om te kijken hoe hoog o.a. het THC percentage is. Wij kweken al jaren S5 en ACDC, die kan je in onderstaande testen zien.

Voor ons voldoen de soorten in de apotheek niet, er zit een raar luchtje aan, en wordt het niet vergoed door de zorgverzekeraars, waardoor we genoodzaakt zijn het zelf te kweken, want ook de coffeeshop heeft niet alle soorten en hun producten zijn vaak niet gecontroleerd en ook is dit prijzig voor patiënten, die dagelijks gemiddeld meer als 2,5 – 5 gram per dag gebruiken. De eigen gekweekte cannabis werkt voor ons effectiever als die uit de apotheek en coffeeshop.

In onderstaande video verteld Arno Hazekamp over de S5  bij 12.20 minuten hoe dicht wetenschap ligt bij antwoord patiënten.(De S5 is gekweekt door Serge de Bruijn) Deze heeft Arno Hazekamp getest en wij hebben de ervaringen gegeven.

 

Ook is dit vermeld in deze publicatie

Momenteel worden de producten van bedrocan nog steeds geleverd in plastic verpakkingen, het wordt tijd dat dit vervangen wordt door glas, dit hebben we vanaf begin bestaan PGMCG al aangegeven aan BMC

 

27 november 2020 verscheen dit artikel: Apotheker Igna Huyghe: “Patiënt kan zelf cannabis met therapeutische effecten telen”  Lees hier alles

Deel deze pagina:
 Terug