•  

De 13e IACM-conferentie over cannabinoïden in de geneeskunde wordt gehouden in Aberdeen, Schotland

   11 apr 2024
  00:00 –

IACM: IACM-conferentie in april 2024 in Aberdeen, Schotland

De 13e IACM-conferentie over cannabinoïden in de geneeskunde wordt gehouden in Aberdeen, Schotland, van

11-13 april 2024. De conferentie is opgedragen aan Professor Roger Pertwee, die vorig jaar 80 jaar werd en tientallen jaren aan de Universiteit van Aberdeen werkte. We willen ook het levenswerk vieren van professor Raphael Mechoulam, die dit voorjaar is overleden. De twee werkten nauw samen, onder andere bij de ontdekking van de eerste endocannabinoïde die ze in 1992 anandamide noemden. Beiden zijn uitstekende pioniers in cannabisonderzoek en beiden waren in het verleden voorzitter van de Raad van Bestuur van de IACM.

Aandachtsgebieden voor discussie tijdens de IACM 2024 conferentie zijn:

11 april: Wat we weten: reviews en onderwijs

12 april: Wat we bespreken: controverses

 

IACM: IACM Conference in April 2024 in Aberdeen, Scotland

The 13th IACM Conference on Cannabinoids in Medicine will be held in Aberdeen, Scotland, from

11-13 April 2024. The Conference is dedicated to Professor Roger Pertwee, who turned 80 last year and worked at the University of Aberdeen for many decades. We also want to celebrate the life’s work of Professor Raphael Mechoulam, who passed away this spring. The two worked closely together, including on the discovery of the first endocannabinoid that they named anandamide in 1992. Both are outstanding pioneers in cannabis research and both have served as past chairs of the IACM Board of Directors.

Focus areas of discussion at the IACM 2024 conference will be:

11 April: What we know: reviews and education

12 April: What we discuss: controversies

13 April: Where we go: future directions

The Scientific Committee of the meeting consisting of Daniel Piomelli, Manuel Guzman, Ken Mackie, Raquel Peraube, Jose Crippa, Debra Kimless, Ziva Cooper, Carola Perez, and Franjo Grotenhermen is working on the programme. We are open for suggestions of possible speakers and topics. The call for abstracts will be published at a later stage in autumn.

IACM Conference 2024

Deel deze pagina:
 Terug