•  

Al het cannabisgebruik is medicinaal of therapeutisch

   13 maart 2024

Volgens een recent rapport is al het cannabisgebruik voor medicinale doeleinden, zelfs voor degenen die de plant recreatief gebruiken

In de USA, is de perceptie van de drug cannabis, zowel voor medicinaal en recreatief gebruik – gestaag veranderd in de afgelopen jaren. Terug naar 2012, werd Colorado de eerste staat die het bezit en het gebruik van deze drug heeft gedecriminaliseerd.  Sindsdien is de trend alleen maar verder verspreid over het land.
Medisch gebruik van cannabis is nu legaal in 23 staten en andere landen zullen naar verwachting zeer binnenkort volgen. Er komt steeds meer bewijs ter ondersteuning van de medische voordelen van het gebruik van cannabis  – the National Cancer Institute (NCI) heeft in augustus bevestigd dat cannabis kankercellen doodt –  dit heeft waarschijnlijk geholpen om de houding te veranderen van Amerikanen ‘in de richting van dit medicijn/drug.

Volgens een aantal polls ondersteund de meerderheid van de Amerikanen legalisering van cannabis, speciaal voor medische doeleinden. Echter, degenen die we nog moeten laten verleiden door het groeiende bewijs en de verandering in de publieke opinie, blijven een vaste mening houden, in de strijd tegen drugs.

Daniel Macris, eigenaar van Halcyon Organics, legt uit:

” Recreatief gebruik van cannabis “is de meest schadelijke zin, waar onze industrie vandaag de dag mee wordt geconfronteerd.

Meer dan de helft van de Amerikaanse bevolking steunt ‘recreatief gebruik’ van cannabis. Helaas, degenen die geen ondersteuning geven voor recreatief gebruik,  verzetten zich tegen  “Recreatieve cannabis” dit is precies waar de oppositie voor vecht om dit te voorkomen.

De keerzijde hiervan is dat meer dan 80% van de Amerikanen het medisch gebruik van cannabis ondersteunt en meer dan 85% steunt de vrijheid in beslissingen aangaande de gezondheidszorg. Al deze statistieken gaan omhoog.

In het Zuiden, ‘is het recreatief gebruik van cannabis ” een taboe en een debat dat niet zo maar kan worden gewonnen. Aan de andere kant, “medicinaal gebruik van cannabis” is een debat dat we winnen. En we hebben het niet nodig om onze boodschap te manipuleren om het debat te veranderen, we hoeven alleen maar correct  ‘medicinaal gebruik te identificeren.’ ‘

Dit argument wordt steeds versterkt door onze toegenomen kennis van het endocannabinoïde systeem;
Uit wetenschappelijke onderzoeken van cannabinoïden is gebleken dat een functioneel cannabinoïde-systeem van essentieel belang is voor onze gezondheid.

In 2006 melde het National Institutes of Health:

“De recente identificatie van cannabinoïde-receptoren en hun endogene lipide liganden heeft een exponentiële groei van studies veroorzaakt, in het verkennen van het endocannabinoïde systeem en de reguliere functies bij gezondheid en ziekte.

In de afgelopen tien jaar  is het endocannabinoïde systeem betrokken bij een groeiend aantal fysiologische functies, zowel in het centrale en perifere zenuwstelsel en in perifere organen. Belangrijker is het moduleren van de activiteit van het endocannabinoïde systeem, bleek therapeutische ondersteuning te geven bij een groot aantal uiteenlopende ziekten en pathologische aandoeningen, zoals stemmingsstoornissen en angststoornissen, bewegingsstoornissen zoals Parkinson en ziekte van huntington neuropathische pijn, multiple sclerose, kanker, atherosclerose, hartinfarct, beroerte, hoge bloeddruk, glaucoom, obesitas / metabool syndroom, osteoporose, om er maar een paar te noemen. “

Zoals we hebben gemeld bij tal van gelegenheden, bestudeert het ondersteunen van het medicinaal gebruik van cannabis – met name kanker, epilepsie, HIV / AIDS en glaucoom – centreert op “het moduleren van de activiteit van de endocannabinoïde systeem” zoals beschreven door de National Institutes of Health.

Cannabis wordt door talrijke culturen wereldwijd al duizenden jaren, als een geneesmiddel gebruikt ; Tot voor kort – met behulp van moderne technologie –  was het mechanisme achter cannabis als geneesmiddel nagenoeg onbekend.

De wetenschap heeft ons toegestaan ​​om een ​​aantal buitengewone dingen te doen met deze plant, bijvoorbeeld door het extraheren van niet-psychoactieve bestanddelen van cannabis, zoals cannabidiol, zijn we in staat om slopende aandoeningen zoals epileptische aanvallen succesvol te behandelen. Daarnaast zijn wij ook in staat om te achterhalen welke fytocannabinoïden het meest gunstig zijn voor specifieke ziekten en om precies te bepalen hoeveel van het extract nodig is.

Naarmate de tijd vordert, komen er steeds meer studies ter ondersteuning van de claims, van degenen die cannabis gebruiken, zoals verlichting van bepaalde condities – depressie, slapeloosheid, angst –  of om de creativiteit te stimuleren.

Bij het interviewen van een aantal cannabisgebruikers, vond Macris dat elk van hen met behulp van cannabis hun conditie behandelde, die anders met geneesmiddelen uit de farmacie worden behandeld.

“Het helpt me te ontspannen,” “Het helpt me met slapen ‘,’ Het kalmeert me,” “Het helpt me denken,” “Het helpt mijn maag te kalmeren,” en het “Het helpt me om met mensen te praten,” zijn slechts enkele van de manieren, waarop mensen hebben gezegd, dat cannabis hen helpt.

Helaas, als gevolg van hun immense omvang, macht en invloed – in het bijzonder op overheidsfunctionarissen en binnen de medische industrie – bombarderen farmaceutische bedrijven ons met reclame voor gemaakte pillen die zogenaamd symptomen verlichten van deze zelfde condities.

Eerder deze maand hebben we gemeld dat uit een studie bleek dat de schadelijke effecten van antidepressiva- en andere farmaceutische drugs, niet binnen de medische industrie gemeld werden. Hierdoor worden de gebruikers van deze geneesmiddelen niet in kennis gesteld van de werkelijke gevaren, verbonden met de normale medicijnen.

Dit roept dan ook de vraag op: Waarom gebruik maken van gevaarlijke medicijnen die opgedrongen worden door grote farmaceutische bedrijven, wanneer er sprake is van een veel veiliger en natuurlijk alternatief?

Nou, in feite, velen van ons kiezen nu voor cannabis als  geneesmiddel bij de behandeling van onze aandoeningen. Volgens Macris, zijn velen van ons condities aan het behandelen met cannabis, zonder het zelf te realiseren.

“Recreatieve cannabisgebruikers, gebruiken cannabis voor medische doeleinden, zonder het zelf te realiseren,” zegt Macris.

Volgens Macris moeten ‘recreatieve gebruikers “in plaats daarvan, verwijzen naar ” therapeutische gebruikers “, omdat dit veel effectiever is, om cannabis volledig te decriminaliseren.

De term “recreatief gebruiker” veronderstelt dat cannabis kan worden misbruikt op het niveau als alcohol of andere drugs, die zoals eerder gezegd, alleen de conclusies van degenen die ​​tegen cannabis zijn ondersteunen.

Er moet echter ook worden opgemerkt, dat wanneer de overheid  “recreatief” gebruik meer kan belasten dan medicinaal gebruik, zij zich waarschijnlijk zullen verzetten tegen deze bevindingen.

English/Bron

 

Normalisatie begint bij voorlichting, deel dit artikel zo veel mogelijk

Deel deze pagina:
 Terug