•  

Terugroepactie gestart – schimmel op cannabisbloemen van Mike Tyson

   24 april 2024

Gisteren werd onderstaand bericht gepubliceert op HanfMagazin.

Misschien wel de beroemdste bokser aller tijden is al in training voor zijn gevecht tegen YouTube-ster Jake Paul op 20 juli. De nu 58-jarige legende heeft volledige concentratie en maximale inzet nodig voor deze uitdaging. Het feit dat de autoriteiten in Californië nu een terugroepactie hebben uitgevaardigd voor een grote hoeveelheid van zijn cannabisproducten zal zijn concentratie waarschijnlijk niet ten goede komen.

Naast veel rappers en andere beroemdheden is Mike Tyson misschien wel een van de meest herkenbare gezichten in de wereldwijde legale cannabisbusiness. In 2020 hebben zijn cannabisbedrijven hem al een winst van meer dan een half miljoen US dollar per maand opgeleverd. Met de Tyson Ranch, een luxe cannabisresort, en andere bedrijven heeft hij daar tot nu toe zeker nog een schepje bovenop kunnen doen. Helaas betekent het grote zakendoen met de plant hier en daar ook wat zorgen. Sinds 9 april is er in Californië een terugroepactie gaande voor de Tyson producten Toad (Life Resin) en Tadpoles (cannabisbloem).

Het Californische Department of Cannabis Control (DCC) heeft een paar dagen geleden besloten dat twee partijen Tyson Undisputed Cannabis Flower producten uit de handel moeten worden genomen. De begin april gestarte terugroepactie is de dertiende die de autoriteit dit jaar heeft moeten uitvoeren in de Amerikaanse staat Californië. Negen daarvan zijn te wijten aan besmetting van de cannabisproducten met de schimmel Aspergillus.

Volgens de beschikbare informatie werden de Tyson Undisputed Flower producten, geteeld door Northern Emerald in het iconische Humboldt County, verkocht in twintig winkels, voornamelijk in de gebieden Alameda, Los Angeles en San Francisco. Het DCC moedigt consumenten aan om de producten uit de twee betrokken partijen terug te brengen naar de winkel waar ze gekocht zijn of, in geval van twijfel, gewoon weg te gooien.

Consumptie gevaarlijk voor mensen met immunodeficiëntie

Aspergillus-schimmel is een van de meest voorkomende verontreinigingen in cannabis en vormt daarom een constante bedreiging voor de opbrengst van kwekers. Vooral voor mensen met een reeds aangetast immuunsysteem vormt het inhaleren van Aspergillus een gevaarlijk gezondheidsrisico.

Aspergillose kan zich verspreiden naar vele organen en tal van symptomen veroorzaken, zoals koorts, rillingen en bloedstolsels. In ernstige gevallen kan aspergillose leiden tot ademhalingsproblemen, nier- en leverfalen en zelfs de dood. Het Centre for Disease Control and Prevention waarschuwt consumenten daarom de terugroepactie serieus te nemen en de producten niet te consumeren.

Deel deze pagina:
 Terug