•  

Volgt Terneuzen Tilburg betreffende het toestaan van Medicinale Thuiskweek Wiet?

   5 augustus 2019

Update

15/8/2019

Thuiskweek medicinale wiet in Terneuzen wordt zo goed als zeker toegestaan

12/8/2019

Medicinale wietkweker doet oproep aan gemeente Terneuzen: ‘Haal mensen zoals ik uit de criminele sfeer’

5/8/2019

Naar aanleiding van het bericht over de woningsluiting die is teruggedraaid in Terneuzen wil D66 in Terneuzen hetzelfde als in Tilburg verwezenlijken. Ook hier wordt de 5 planten regel genoemd, echter het aantal planten zou geen max aan moeten zitten, maar naar behoefte patiënt, zoals overeengekomen met zorgverlener.

Rechtbank heeft Woningsluiting in Terneuzen teruggedraaid, 40 wietplanten voor eigen medicinaal gebruik!

D66 Terneuzen: Thuiskweek medicinale wiet toestaan, zoals in Tilburg

TERNEUZEN – In Terneuzen moet het mogelijk worden naar Tilburgs model wiet te kweken voor medicinaal gebruik

D66-raadslid Peter de Kraker pleit daarvoor in schriftelijke vragen aan het college van B en W. Aanleiding is een uitspraak van de Middelburgse rechter. Die oordeelde onlangs dat Terneuzens burgemeester Jan Lonink ten onrechte had besloten een woning voor drie maanden te sluiten, omdat er veertig hennepplanten waren gevonden. De bewoner kon een doktersverklaring overleggen waarin staat dat hij de zelfgeproduceerde wietolie nodig heeft om pijn te kunnen bestrijden.
Lonink wil vanwege het het vonnis de discussie over thuiskweek van medicinale wiet landelijk aanzwengelen. Dat gebeurde ook nadat toenmalig burgemeester Peter Noordanus van Tilburg medicinale thuiskweek in 2016 toestond na overleg met politie en Openbaar Ministerie. Tot een doorbraak heeft dit nooit geleid. D66’er De Kraker vraagt Lonink nu het voorbeeld van Tilburg op een of andere manier te volgen.

In Tilburg gelden duidelijke richtlijnen voor thuiskweek, opgesteld in samenspraak met de in de stad actieve Stichting Patiëntengroep Medicinaal Cannabisgebruikers. De kweker moet een doktersverklaring hebben. Verder gelden de vijf ‘V’-regels: Vijf planten, veilig, verantwoord, verzekerd en verwittig de gemeente.
Lonink heeft eerder aangegeven geen moeite te hebben met de kweek van maximaal vijf hennepplanten voor medicinaal gebruik. De kweek van veertig planten, zoals bij de voorgenomen sluiting van de woning in Terneuzen, gaat hem evenwel te ver, ook vanwege brandgevaar. In Tilburg is dat aantal evenmin toegestaan.

Bron (BD)

Deel deze pagina:
 Terug