•  

Wat heeft de criminalisering van cannabis voor impact op de patiënt?

   3 december 2019

De criminalisering van cannabis heeft een grote impact op vele levens, niet alleen op die van de mens ook voor het dierenwelzijn. Door de criminalisering is cannabis ondergebracht bij het ministerie van justitie, echter hoort deze bij het ministerie van gezondheid, welzijn en sport. Dat er strafmaatregelen genomen worden tegen grote criminele kwekers, die enkel aan winst denken en helemaal niet aan kwaliteit, zijn we het eens. Echter worden er ook patiënten gestraft, meegenomen naar het politiebureau voor verhoor en o.a. uit hun huis gezet. Dit moet stoppen!

De prijzen van cannabis lopen momenteel de spuigaten uit, voor een patiënt niet te betalen als je meer als een gram per dag nodig hebt. De zorgverzekeraars vergoeden het niet, omdat o.a. Zorg Instituut Nederland negatief advies heeft uitgesproken over de werking ervan. Men betaald momenteel rond de € 5,80 per gram in de apotheek

De keuze in apotheek is beperkt, dus de patiënt is genoodzaakt het te kopen in de  coffeeshop of het illegale circuit of men kweekt zelf. De coffeeshops krijgen van de overheid geen mogelijkheid om het te laten testen, stichting PGMCG heeft toestemming gevraagd aan Bruno Bruins of we als stichting zouden mogen testen met nee als antwoord. Dus de kwaliteit en het cannabisetiket met inhoudsstoffen kan daarom vaak niet gegeven worden. Gelukkig zijn er wel een aantal die het dus illegaal laten testen, om zo hun product beter te kunnen identificeren.

Op je werk wordt je gediscrimineerd als je het gebruikt, zo ook door familie en kennissen. Alleen al door het sociaal stigma wat er op heerst. In de media wordt cannabis vaak als gevaarlijk bestempeld, vooral het binnen kweken ervan, hiervan worden ze bang gemaakt voor o.a. brandgevaar of waterschade, wat bij een jaarlijkse NEN keuring bijna niet mogelijk is.

Dat er in het verkeer getest wordt op alcohol en drugs is goed, echter is er een nieuwe wet in het leven geroepen, waar de patiënt geen uitzondering meer heeft in het verkeer. Een patiënt consumeert het voor de verlichting van zijn of haar symptomen, (kramp, spasme, pijn etc) waardoor ze juist beter kunnen deelnemen aan het verkeer, voorheen hadden ze een uitzondering. Stichting PGMCG is samen met het KNMP op antwoord aan het wachten, omtrent dit grote probleem.

Woningbouwverenigingen die vernemen dat er cannabis gekweekt wordt zetten wekelijks mensen hun huis uit. Dit vaak in medewerking van hun gemeente, waar vele burgemeesters het recht in eigen handen nemen, betreft huisuitzettingen.

Er heerst veel onbegrip / haat / jaloezie /  Angst waardoor er veel Meld Misdaad Anoniem meldingen gemaakt worden door burgers ook voor patiënten. Dit geeft de nodige angst en stress op bij de patiënt, die niet meer wil als zijn/haar kwaliteit van leven te kunnen garanderen.

Wij staan voor normalisering van het gebruik van cannabis voor medicinaal gebruik. Wij staan voor het recht op zelfbeschikking, dus in ons geval dat we als patiënten het recht hebben om ons eigen medicijn te kweken – oogsten – drogen –  bewaren – vervoeren – verwerken en te gebruiken.  

 

Dus haal cannabis uit de criminaliteit.

Normaliseer en reguleer het.

Stichting PGMCG

 

Deel deze pagina:
 Terug