•  

Medicinale cannabis een half jaar gratis beschikbaar voor patiënten met MS op Sicilië.

   25 januari 2020

 

PALERMO – De regio Sicilië zal de kosten dragen van patiënten die cannabis gebruiken voor therapeutische doeleinden. Het voorziet in een besluit van Volksgezondheid, die Roger Race heeft ondertekend.

Het geneesmiddel zal gratis zijn voor patiënten die lijden aan chronische neuropathische pijn en spasticiteit bij multiple sclerose, en dat zal blijken door de volksgezondheid faciliteiten.

Het is aan de artsen van de regionale volksgezondheid eenheden, anesthesie en intensive care-specialisten, neurologie en pijnbestrijding centra, die patiënten een voorgeschreven behandeling met cannabis gedurende een periode van ten hoogste zes maanden kunnen aanbieden; het preparaat kan worden verkregen door de patiënt via ziekenhuis apotheken.

Op dit moment echter, produceren deze apotheken in Sicilië het medicijn niet, zodat het decreet machtigingen heeft ondertekend dat er regio afspraken gemaakt mogen worden met de private sector .

Er zijn vijf particuliere apotheken die het geneesmiddel vervaardigen, deze zijn gevestigd in Agrigento, Catania, Palermo, Ragusa en Siracusa.

Het decreet van de regio Sicilië is het hoogtepunt van het werk uitgevoerd door een instantie van volksgezondheid en door sommige organisaties, waaronder Catania en Bister met een voorbereiding voor meer dan een jaar.

“Er zijn rechten”

“Zij danken de commissaris voor zijn gevoeligheid en het decreet wat net is getekend – zegt Giuseppe Brancatelli Bister – het is een belangrijk resultaat, de organisaties zullen hun actie voort zetten, zodat het ook gratis gebruikt kan worden voor andere ziekten.

Bron

Lees ook

Hooggerechtshof in Italië beslist dat kleinschalige thuiskweek geen misdaad is

In Italie mag men nu kleinschalig thuiskweken

Deel deze pagina:
 Terug