•  

CBD-crème was effectief bij 2 patiënten met rugpijn

   25 mei 2020

Wetenschap / mens: CBD-crème was effectief bij 2 gevallen met rugpijn

Artsen van Portsmouth Anesthesia Associates in Virginia, VS, presenteerden twee gevallen van patiënten met rugpijn, één met lumbale compressiefractuur en één met pijn op de borst en dysesthesie als gevolg van een chirurgisch gereseceerd meningeoom, zij vonden verlichting door een CBD-crème te gebruiken.

De crème bevatte 400 mg CBD per 2 ons (ongeveer 57 g), wat overeenkomt met ongeveer 1,4% CBD in de crème.

De auteurs schreven dat “CBD verkregen uit hennep in een transdermale crème een significant symptoom en pijnverlichting was voor de patiënten die in deze casusreeks worden beschreven”

.

Wissenschaft/Mensch: CBD-Creme war in 2 Fällen von Rückenschmerzen wirksam

Ärzte von Portsmouth Anesthesia Associates in Virginia, USA, stellten zwei Fälle von Patienten mit Rückenschmerzen vor, einer mit lumbaler Kompressionsfraktur und einer mit Thoraxbeschwerden und Dysästhesie infolge eines chirurgisch resezierten Meningeoms, die durch die Verwendung einer CBD-Creme Linderung fanden. Die Creme enthielt 400 mg CBD pro 2 Unzen (etwa 57 g), was etwa 1,4 % CBD in der Creme entspricht. Die Autoren schrieben, dass “aus Hanf gewonnenes CBD in einer transdermalen Creme eine signifikante Symptom- und Schmerzlinderung für die in dieser Fallserie beschriebenen Patienten darstellte”.

Science/Human: CBD cream was effective in 2 cases of back pain

Physicians from Portsmouth Anesthesia Associates in Virginia, USA, presented two cases of patients with back pain, one with lumbar compression fracture and one with thoracic discomfort and dysesthesia secondary to a surgically resected meningioma, who found relief by using a CBD cream. The cream contained 400 mg of CBD per 2 ounces (about 57 g), which is about 1.4 % CBD in the cream. Authors wrote that “hemp-derived CBD in a transdermal cream provided significant symptom and pain relief for the patients described in this case series.”

Eskander JP, et al. J Opioid Manag. 2020;16(3):215-218.

Partnerorganisatie van PGMCG

Marian Hutten, voorzitter en oprichtster PGMCG

Genomineerd als Patiënt Ambassadeur van de IACM 2018-2019

Nederlands Patiënt afgevaardigde en vertaler van de IACM
De International Association for Cannabinoid Medicines
CannabisMedOrg
Bonn, Germany

Lees ook

Deel deze pagina:
 Terug