•  

CBD was effectief in het verminderen van de groei van verschillende kankercellen bij honden.

   9 december 2020

Wetenschap/Cellen: CBD was effectief in het verminderen van de groei van verschillende kankercellen bij honden.

CBD werd toegediend aan 5 kankercellijnen die bij honden werden waargenomen in concentraties van 2,5 tot 10 mcg/mL alleen of in combinatie met chemotherapeutische middelen. De auteurs concludeerden dat “CBD effectief is in het belemmeren van de celproliferatie en de inductie van autofagie en apoptose in neoplastische cellijnen en dat verdere klinische studies nodig zijn om de werkzaamheid ervan te begrijpen en de interactie met traditionele chemotherapie te begrijpen”.

Laag tetrahydrocannabinol Cannabis sativa-producten, ook bekend als hennepproducten, zijn overal verkrijgbaar en het gebruik ervan bij veterinaire patiënten wordt steeds populairder. Ondanks de prevalentie van gebruik, ontbreekt de veterinaire literatuur en is er een wetenschappelijk onderbouwde bron voor de werkzaamheid van cannabinoïden. De meest voorkomende cannabinoïde in hennep is cannabidiolzuur (CBDA) en wordt cannabidiol (CBD) tijdens warmte-extractie; CBD is onderzocht vanwege zijn directe antineoplastische eigenschappen, alleen en in combinatie met standaard kankertherapieën, wat bemoedigende resultaten oplevert. De doelstellingen van onze studie waren om de antiproliferatieve en celdoodrespons te onderzoeken die geassocieerd is met in vitro behandeling van hondenkankercellijnen met CBD alleen en in combinatie met gewone chemotherapeutica, evenals onderzoek naar belangrijke proliferatieve routes (bijv. g. p38, JNK, AKT, mTOR) mogelijk betrokken bij de reactie op behandeling met CBD. CBD verminderde de proliferatie van hondenkankercellen aanzienlijk beter dan cannabidiolzuur (CBDA) in vijf neoplastische hondencellijnen bij behandeling met concentraties variërend van 2,5-10 μg / ml. Lees meer bij de bron

Cornell University College of Veterinary Medicine, Department of Clinical Sciences, Ithaca, USA.

Science/Cells: CBD was effective in reducing growth of several cancer cells of dogs

CBD was administered to 5 cancer cell lines observed in dogs in concentrations of 2.5 to 10 mcg/mL alone or in combination with chemotherapeutic agents. Authors concluded that “CBD is effective at hindering cell proliferation and induction of autophagy and apoptosis rapidly across neoplastic cell lines and further clinical trials are needed to understand its efficacy and interactions with traditional chemotherapy.”

Cornell University College of Veterinary Medicine, Department of Clinical Sciences, Ithaca, USA.

Henry JG, et al. Vet Comp Oncol. 2020 Nov 28. [in press]

Partnerorganisatie van PGMCG

Marian Hutten, voorzitter en oprichtster PGMCG

Genomineerd als Patiënt Ambassadeur van de IACM 2018-2020

Nederlands Patiënt afgevaardigde en vertaler van de IACM
De International Association for Cannabinoid Medicines
CannabisMedOrg
Bonn, Germany

Lees ook

In een placebo gecontroleerde studie verminderde CBD artritische pijn bij honden

Wetenschap / dier: CBD verminderde artritische pijn bij honden in een placebogecontroleerde studie

Deel deze pagina:
 Terug