•  

Burgemeester Terneuzen vindt veertig plantjes veel te veel voor eigen medicinaal gebruik de rechter niet! Update

   24 augustus 2020

Update 24 augustus;

De Raad van State doet binnen een paar weken uitspraak.

19/8/2020

Op maandag 24 augustus doet de RaadvanState uitspraak in de zaak van de Zeeuwse medicinale thuisteler Philippe Rotthier. Hij kreeg eerder gelijk van de rechter maar burgemeester Jan Lonink  wil het gezin Rotthier koste wat het kost uit huis zetten.

17 maart 2020

De Raad van State deed op dinsdag 17 maart uitspraak in de zaak Terneuzen.

De rechter vindt het niet nodig om Rotthier op dit moment uit zijn huis te zetten.

De definitieve uitspraak van de Raad van State volgt nog.

5 maart 2020

Terneuzen stelt woningsluiting medicinale hennepteler even uit
DEN HAAG/KOEWACHT – Kweker van medicinale hennep Phillipe Rotthier uit Koewacht die van de burgemeester vandaag zijn huis uit had gemoeten, krijgt daarvan een tijdje uitstel.

Lees meer

Op 21 februari stond onderstaand bericht in BN de Stem. Burgemeester Lonink van Terneuzen heeft gelijk gekregen van de bestuursrechter in Middelburg dat de woning van Philippe Rotthier alsnog 3 maanden dicht moet. Dit nadat de  Rechtbank Woningsluiting in Terneuzen heeft teruggedraaid, omdat de 40 planten voor eigen medicinaal gebruik waren en nadat de burgemeester een oproep heeft gedaan voor verandering wetgeving betreffende thuiskweek medicinale cannabis. 

5 Planten wordt gedoogd, in Tilburg heeft men toestemming om 5 planten per huishouden te kweken, uiteraard zou het fijn zijn als men meerdere planten mag kweken, ook wij kweken liever in kleinere potten omdat dit veel makkelijker is voor de meeste patiënten. Dat men zich aan een een bepaalde kweekoppervlakte dient te houden en wattage, is wel begrijpelijk.

Het bericht:

Medicinale cannabis of niet, veertig plantjes is veel te veel

MIDDELBURG – Medicinale wiet of niet, veertig planten is wel heel veel meer dan de gedoogde vijf. De bestuursrechter in Middelburg geeft burgemeester Lonink alsnog gelijk. De woning van Philippe Rotthier in Koewacht moet drie maanden dicht.

Op 4 februari diende de zaak in de rechtbank in Middelburg. Rotthier en zijn advocaat zaten opnieuw in de rechtbank omdat Lonink een eerder vonnis van de rechter naast zich neer had gelegd. In een eerdere uitspraak kreeg Terneuzen ongelijk van de bestuursrechter. Op advies van de commisse Bezwaar en beroep bleef de burgemeester toch bij het voornemen de woning van Rotthier drie maanden te sluiten. In de nieuwe uitspraak geeft de bestuursrechter Terneuzen gelijk. Veertig plantjes is veel, veel te veel. In het vonnis rekent de rechter voor dat de hoeveelheid olie die van de planten gemaakt kan worden genoeg is voor zeven jaar pijnbestrijding.

Pijnbestrijder

Volgens Rotthiers advocaat Roeland Aerts gaat de rechter in zijn vonnis voorbij aan het medicinale doel. Zijn cliënt gebruikt de gemaakte olie als pijnbestrijder. ,,De rechter heeft zich tevoren op het standpunt gesteld dat veertig planten veel te veel was en liet zich daar niet meer vanaf brengen.” Daarnaast speelt volgens de raadsman een politiek aspect. ,,Medicinale cannabis is toch anders dan wanneer een jongen een zolder vol wiet heeft staan. Lonink wil voorkomen dat er een uitspraak over medicinale cannabis komt.” Zou de rechter toeschietelijker zijn ten opzichte van medicinale wiet, dan zou dat politieke consequenties hebben, zo veronderstelt Aerts. De raadsman overweegt de zaak voor te leggen aan de Raad van State.

Bron

Onderstaand bord zou verboden moeten worden

Deel deze pagina:
 Terug