•  

In Zwitserland keurt Raad van Staten proef goed voor volwassen cannabisgebruik

   1 oktober 2020

Zwitserland: Raad van Staten keurt proef goed voor volwassen cannabisgebruik

De Zwitserse Raad van Staten heeft een plan goedgekeurd om cannabisexperimenten voor recreatief gebruik te starten, maar alleen “ervaren cannabisgebruikers” mogen zich aanmelden. De studie heeft tot doel meer te weten te komen over de effecten van gecontroleerde legalisatie van de drug in Zwitserland. De regering wil dat “alleen volwassenen die al cannabis gebruiken, deelnemen aan het onderzoek”. Het voorstel was in juni al goedgekeurd door het Zwitserse parlement – de Nationale Raad.

De beslissing om aan het proces te beginnen zou in maart worden genomen, maar werd uitgesteld vanwege de pandemie van het coronavirus.

De experimenten zullen worden uitgevoerd in de grotere steden van Zwitserland. Basel, Bern, Biel, Genève en Zürich hebben allemaal belangstelling getoond voor het uitvoeren van de processen.

Drugs en alcohol: hoeveel consumeren de Zwitsers precies?

De studie wil begrijpen hoe de markt voor cannabis werkt – en hoe de zwarte markt kan worden bestreden. De sociale effecten van legalisatie zullen ook worden bestudeerd.

Schweiz: Ständerat bewilligt einen Prozess wegen Cannabiskonsums von Erwachsenen

Der Schweizerische Ständerat hat einen Plan zur Aufnahme von Cannabisversuchen für den Freizeitkonsum gebilligt, aber nur “erfahrene Cannabiskonsumenten” sollten sich bewerben. Die Studie soll mehr über die Auswirkungen einer kontrollierten Legalisierung der Droge in der Schweiz herausfinden. Die Regierung will “nur Erwachsene, die bereits Cannabis konsumieren, an der Studie teilnehmen lassen”. Der Vorschlag war bereits im Juni vom Schweizer Parlament – dem Nationalrat – angenommen worden.

Switzerland: Council of States approves a trial for cannabis use by adults

Switzerland’s Council of States has approved a plan to start cannabis trials for recreational use, but only ‘experienced cannabis users’ should apply. The study hopes to find out more about the effects that a controlled legalisation of the drug would have in Switzerland. The government is looking “only for adults who already use cannabis to take part in the study”. The proposal was previously approved by Switzerland’s lower house – the National Council – in June.

The Local vom 10. September 2020

Partnerorganisatie van PGMCG

Marian Hutten, voorzitter en oprichtster PGMCG

Genomineerd als Patiënt Ambassadeur van de IACM 2018-2019

Nederlands Patiënt afgevaardigde en vertaler van de IACM
De International Association for Cannabinoid Medicines
CannabisMedOrg
Bonn, Germany

Lees ook

Deel deze pagina:
 Terug