•  

In Zuid-Afrika legaliseert het parlement het bezit en de teelt van cannabis

   29 december 2023

Zuid-Afrika: Het parlement legaliseert het bezit en de teelt van cannabis

Het wetsvoorstel Cannabis voor privédoeleinden werd op 14 november aangenomen door de Nationale Assemblee. De beslissing om het wetsvoorstel aan te nemen heeft eindelijk een einde gemaakt aan een vijf jaar durende stilte die volgde op een baanbrekende uitspraak van het Grondwettelijk Hof in 2018, waarin werd gesteld dat de criminalisering van cannabisgebruik voor privédoeleinden ongrondwettelijk is.

Parlementslid Janho Engelbrecht, die over het wetsvoorstel sprak in de Nationale Assemblee, benadrukte dat volwassenen cannabis alleen thuis mogen gebruiken. “Mensen moeten onthouden waar dit wetsvoorstel over gaat. Het gaat over cannabis voor privégebruik door volwassenen. Je mag geen cannabis kopen of verkopen, want dit blijft een criminele activiteit met zware gevolgen. Als je het wil roken, moet je het kweken, niet kopen,” zei hij. Het wetsvoorstel specificeert niet de hoeveelheden cannabisplanten en gedroogde cannabis die iemand voor privégebruik mag bezitten. Het wetsvoorstel wordt nu ter goedkeuring voorgelegd aan de Nationale Raad van Provincies.

De burger van 14 november 2023

Partnerorganisatie van PGMCG

Marian Hutten, voorzitter en oprichtster PGMCG

Genomineerd als Patiënt Ambassadeur van de IACM 2018-2023

Nederlands Patiënt afgevaardigde en vertaler van de IACM
De International Association for Cannabinoid Medicines
CannabisMedOrg
Bonn, Germany

 

Lees ook

Nieuw wetsvoorstel Zuid Afrika: Bezit 600 gram cannabis, 4 bloeiende planten per volwassene en veel meer

Hier zijn de nieuwe cannabisregels die zijn voorgesteld voor Zuid-Afrika – inclusief limieten, straffen en strafregisters

Deel deze pagina:
 Terug