•  

In Mexico publiceert Ministerie van Volksgezondheid regels voor de regulering van medicinale cannabis

   21 januari 2021

Mexico: Ministerie van Volksgezondheid publiceert regels voor de regulering van medicinale cannabis

Drie jaar nadat Mexico een wet aannam die het medicinale gebruik van cannabis toestaat, publiceerde de regering op 12 januari de onderliggende regelgeving die alles regelt van wie het kan voorschrijven tot wie het kan kweken.

Meerdere overheidsinstanties van de ministeries van Volksgezondheid en Landbouw zullen toezicht houden op een systeem dat bedoeld is om onderzoek naar het medicinale gebruik van cannabis en de ontwikkeling van geneesmiddelen mogelijk te maken en tegelijkertijd gerelateerde criminele activiteiten te vermijden, volgens de regelgeving die in het federale register is gepubliceerd. Mexico overweegt nu om het cannabisgebruik voor volwassenen te legaliseren en er zou al in februari gestemd kunnen worden.

Mexico: Health ministry publishes rules for the regulation of medicinal cannabis

Three years after Mexico passed a law permitting the medicinal use of cannabis , the government on 12 January published the underlying regulations governing everything from who can prescribe it to who can grow it.

Multiple government agencies from the health and agriculture ministries will oversee a system intended to permit research into cannabis medical uses and development of pharmaceuticals while avoiding related criminal activities, according to regulation published in the federal register. Mexico is now considering legalizing cannabis use for adults and a vote could come as early as February.

Reuters of 12 January 2021
Tricitynews of 12 January 2021

Partnerorganisatie van PGMCG

Marian Hutten, voorzitter en oprichtster PGMCG

Genomineerd als Patiënt Ambassadeur van de IACM 2018-2020

Nederlands Patiënt afgevaardigde en vertaler van de IACM
De International Association for Cannabinoid Medicines
CannabisMedOrg
Bonn, Germany

Lees ook

Deel deze pagina:
 Terug