•  

In Albanië legaliseert het parlement cannabis voor medicinale doeleinden

   26 augustus 2023

Albanië: Parlement legaliseert cannabis voor medische doeleinden

Het parlement stemde met 69-23 voor het toestaan van een beperkte en gecontroleerde groei van cannabisplanten, een stap die fel werd betwist door de oppositie. Het was niet duidelijk hoe de medicinale cannabis gereguleerd zal worden. De regering gelooft dat het toestaan van een beperkte productie van cannabis de belastinginkomsten kan verhogen.

In het verleden bloeide de cannabisteelt in Albanië omdat drugshandelaren misbruik maakten van het gebrek aan sterk bestuur in het postcommunistische land. Nadat ze in 2013 aan de macht kwam, stelde de linkse Socialistische Partij van premier Edi Rama de vernietiging van cannabisplanten als hoofddoel.

 

(english)

Albania: Parliament legalised cannabis for medical purposes

The Parliament voted 69-23 to allow limited and controlled growth of cannabis plants, a move harshly contested by the opposition. It was not clear how the medical cannabis will be regulated. The government believes that allowing limited production of cannabis can boost tax revenue.

Cannabis growing flourished in Albania in the past as drug traffickers exploited a lack of strong governance in the post-Communist country. After coming to power in 2013, the left-wing Socialist Party government of Prime Minister Edi Rama set destroying cannabis plants as a main target.

ABC News of 21 July 2023

Partnerorganisatie van PGMCG

Marian Hutten, voorzitter en oprichtster PGMCG

Genomineerd als Patiënt Ambassadeur van de IACM 2018-2019

Nederlands Patiënt afgevaardigde en vertaler van de IACM
De International Association for Cannabinoid Medicines
CannabisMedOrg
Bonn, Germany

Lees ook

In Albanië overweegt de regering medicinaal gebruik van cannabis te legaliseren

Albanië: regering overweegt medicinaal gebruik van cannabis te legaliseren

Deel deze pagina:
 Terug