•  

In Zambia wil de regering de teelt van cannabis voor medicinaal gebruik legaliseren

   9 april 2021

Zambia: De regering wil de teelt van cannabis voor medicinaal gebruik legaliseren

Het kabinet van Zambia heeft ingestemd met de publicatie en indiening in het parlement van een wetsvoorstel om de teelt van cannabis te legaliseren.

Zambia legaliseert cannabisteelt

Het wetsvoorstel zou de economie helpen stimuleren, gezien de brede industriële basis.

Het kabinet van Zambia heeft zijn goedkeuring gehecht aan de publicatie en indiening in het parlement van een wetsvoorstel om de teelt van cannabis te legaliseren.

Op dinsdag zei een regeringswoordvoerder, Dora Siliya, dat het parlement het besluit nam tijdens een virtuele kabinetsvergadering op maandag 1 maart.

Ze zei in een verklaring dat het wetsvoorstel bedoeld was om te voorzien in de regulering van de teelt, productie, opslag en distributie van cannabis voor medicinale, wetenschappelijke en onderzoeksdoeleinden.

De regeringswoordvoerster zei dat het kabinet verwachtte dat het land zowel medisch als economisch baat zou hebben bij de uitvaardiging van de cannabiswet.

Het kabinet heeft ook de wet op de industriële hennep goedgekeurd, die voorziet in vergunningen voor de teelt, productie, verwerking, opslag, uitvoer, invoer, regulering en distributie van industriële hennep.

Volgens haar is het kabinet zich ervan bewust dat hennep over de hele wereld wordt gebruikt voor de productie van papier en de levering van allerlei goede bouwmaterialen.

Zij voegde eraan toe dat het wetsontwerp, wanneer het eenmaal in werking is getreden, de economie een impuls zal geven, gezien de brede industriële basis.

Zambia: The government wants to legalise the cultivation of cannabis for medicinal use

Zambia’s cabinet has approved the publication and introduction of a bill in parliament to legalise the cultivation of cannabis.

News Agency of Nigeria of 3 March 2021

Partnerorganisatie van PGMCG

Marian Hutten, voorzitter en oprichtster PGMCG

Genomineerd als Patiënt Ambassadeur van de IACM 2018-2021

Nederlands Patiënt afgevaardigde en vertaler van de IACM
De International Association for Cannabinoid Medicines
CannabisMedOrg
Bonn, Germany

Lees ook

Wat is de status van het project om recreatieve cannabis te legaliseren in Luxemburg?

wat is de status betreffende cannabis legalisering in Luxemburg

Deel deze pagina:
 Terug